Volkskrant AvondDinsdag 8 december

Volkskrant Avond: Geen versoepeling voor Kerst, mogelijk zelfs meer maatregelen | Kerstcommercials langs de meetlat: ‘Gefeliciteerd Thomas Acda, hopelijk betaalde het goed’

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven een toelichting op de coronamaatregelen in Nederland. Beeld ANP
Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven een toelichting op de coronamaatregelen in Nederland.Beeld ANP

Nieuws

De situatie met het coronavirus laat het niet toe om Kerst met meer gasten te vieren. Dat maakte het kabinet dinsdagavond bekend op de persconferentie over de coronacrisis.

Geen versoepeling tijdens Kerst en jaarwisseling, maximaal drie bezoekers toegestaan. Volg de laatste ontwikkelingen rond de wereldwijde coronacrisis in dit liveblog.

De uitbraak van het coronavirus is weer aan het versnellen. Maar ruimer testbeleid verklaart toename besmettingen niet.

Het ministerie van Defensie moet van de Tweede Kamer op zoek naar een andere locatie voor het plaatsen van een militaire radar.

Het Verenigd Koninkrijk is de Europese Unie tegemoet gekomen door toch niet terug te komen op eerdere afspraken die over Noord-Ierland zijn gemaakt.

Aanraders

China en Nepal zijn het eindelijk eens: Mount Everest is 0,86 centimeter hoger dan gedacht.

‘Historisch’, dat was maandag het meest gebruikte woord toen bekend werd dat een zwarte oud-officier, Lloyd Austin (67), Amerika’s nieuwe minister van Defensie wordt.

De Italiaanse regering geeft geld terug aan mensen die elektronisch betalen en probeert zo een slag te slaan in de strijd tegen belastingontduiking.

Gesoigneerde tv-presentator en toneelregisseur Ursul de Geer was veelzijdig en ongrijpbaar. Maandag is hij op 74- jarige leeftijd overleden.

Onze tv-recensent keek alle kerstcommercials en probeerde ze in alle eerlijkheid te beoordelen. ‘Dat was niet altijd even makkelijk’, aldus Julien Althuisius in zijn column.

Aaf Brandt Corstius had ook corona. ‘Het was de milde versie, alleen niet die ene die ik bedoelde’, schrijft zij in haar column.

Meer over