NieuwsbriefAvond

Volkskrant Avond: EU en May wagen uiterste poging om harde, chaotische Brexit te voorkomen | Hoe Russische rappers het Kremlin op de kast jagen

Theresa May. Beeld Samir Hussein/WireImage
Theresa May.Beeld Samir Hussein/WireImage

Vandaag belangrijk

Algerijnse president (82) stelt zich toch niet verkiesbaar voor vijfde termijn; verkiezingen uitgesteld

Na massale protesten heeft de Algerijnse president Abdelaziz Bouteflika besloten zich niet langer verkiesbaar te stellen voor een vijfde termijn. De verkiezingen, die op 18 april zouden worden gehouden, zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Vier Nederlandse IS’ers uit laatste IS-bolwerk geven zich over aan Koerden

Vier Nederlandse Syriëgangers zijn vorige week uit het laatste IS-bolwerk Baghouz gevlucht en hebben zich overgegeven aan de Koerdische rebellengroepering Syrische Democratische Strijdkrachten SDF.

Aantal zelfstandige coaches stijgt explosief - iedereen zijn eigen coach

Is het wildgroei of een logische ontwikkeling? Het aantal coaches in Nederland is de laatste jaren met duizenden gegroeid. Bij beroepsorganisaties van gecertificeerde coaches neemt de vrees voor ongelukken toe.

11,7 miljoen euro voor Unilever-baas Polman, 283 keer meer dan de werkvloer

Paul Polman heeft vorig jaar in zijn laatste jaar als topman bij Unilever 11,7 miljoen euro verdiend. Dat is iets meer dan een jaar eerder. Daarmee kwam de totale beloning van de baas van de Brits-Nederlandse multinational 283 keer hoger uit dan wat de gemiddelde werknemer bij Unilever verdient.

Unilever-baas Paul Polman. Beeld EPA
Unilever-baas Paul Polman.Beeld EPA

Video van de dag

Heb jij je demonstratie-ontmaagding al gehad? Onze V-vlogger ging gisteren voor het eerst marcheren. Met 40.000 anderen trotseerde ze de kou en regen voor de Klimaatmars om een duidelijk signaal af te geven aan de overheid. En dat is gelukt.

Tv-tips
Wat valt er te kiezen bij de Provinciale Statenverkiezingen? Presentator Annechien Steenhuizen en Winfried Baijens praten vanuit grand café Khotinsky in het Energiehuis in ­Dordrecht met de lijsttrekkers. Ook de kiezers komen aan het woord (NPO 2, 20.55). Of kijk de prachtige, met zeven Césars bekroonde mozaïekfilm Timbuktu, over de Malinese hoofdstad (TV 5, 23.05 uur). Meer tips voor een tv-avondje vindt u hier.

Uit de krant van morgen

EU en May wagen uiterste poging om harde, chaotische Brexit te voorkomen

De EU en de Britse premier May wagen een uiterste poging om een harde, chaotische Brexit eind deze maand af te wenden. Brussel reikt de hand naar Londen met een arbitragepanel dat moet voorkomen dat het Verenigd Koninkrijk via een Brexitakkoord tegen zijn zin voor altijd aan de EU vast blijft zitten, dé grote vrees van de Brexiteers.

Hoe Russische rappers het Kremlin op de kast jagen

Uit de speakers van de nachtclubs boven de poolcirkel, rapcafés in Sint-Petersburg en popkelders in provinciesteden beukt de Russische hiphop. Rauw en maatschappijkritisch, en daar is Moskou niet blij mee. De veiligheidsdienst haalt alles uit de kast om de scene het zwijgen op te leggen.

Hoe Lammert Voos zich ontworstelde aan zijn ellendige jeugd in Groningen en zijn alcoholverslaving

Lebowski-uitgever Oscar van Gelderen is nieuwsgierig naar mensen die zichzelf hebben moeten heruitvinden.Hij spreekt schrijver en muzikant Lammert Voos (1962), van de novelle Malterfoske. Voos kwam zijn alcoholverslaving en ellendige jeugd te boven.

Groot probleem dreigt voor Boeing na nieuwe ramp met paradepaardje

Nog geen half jaar nadat eenzelfde toestel in Indonesië verongelukte, stort een 737 Max 8 neer in Ethiopië. Toeval? Of groeit het succes de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing boven het hoofd?

Reddingwerkers zoeken op de plaats van het ongeluk, nabij Bishoftu, of Debre Zeit, naar overlevenden. Beeld AP
Reddingwerkers zoeken op de plaats van het ongeluk, nabij Bishoftu, of Debre Zeit, naar overlevenden.Beeld AP

Deze tien biggetjes moeten in Utrecht ganzenoverlast tegengaan door nesten leeg te roven

De provincie Utrecht heeft sinds maandag een nieuw wapen in de strijd tegen ganzenoverlast: tien varkens. Zij zullen de eieren van de grauwe gans uit hun nesten roven en opeten, is het idee achter de proef in Houten.Is dit dé oplossing voor het hardnekkige probleem?

Varkens zijn losgelaten langs het Amsterdam-Rijnkanaal om de overlast van grauwe ganzen tegen te gaan. Vooral bij boeren is de overlast groot. Beeld Marcel van den Bergh
Varkens zijn losgelaten langs het Amsterdam-Rijnkanaal om de overlast van grauwe ganzen tegen te gaan. Vooral bij boeren is de overlast groot.Beeld Marcel van den Bergh

Had nou echt niemand gezien hoe ik op het nippertje aan een stompzinnig noodlot was ontsnapt?

Sylvia Witteman fietste in West door het ‘rotweer’ tot ze met een plof een zware plantenbak van een balkon hoorde vallen. ‘Hé!’, riep ik en keek omhoog tegen de gevel. Had iemand gezien hoe ze op het nippertje aan een stompzinnig noodlot was ontsnapt?

Meer over