Volkskrant AvondMaandag 11 januari

Volkskrant Avond: Democraten starten impeachmentprocedure Trump • Door fouten van jeugdzorg leefde dit gezin 2,5 jaar van elkaar gescheiden

Een demonstrant met een banner in zijn handen waarmee hij oproept tot het afzetten van President Donald Trump. Beeld AFP
Een demonstrant met een banner in zijn handen waarmee hij oproept tot het afzetten van President Donald Trump.Beeld AFP

Nieuws

De impeachmentprocedure tegen Donald Trump is maandag in gang gezet: de Democraten hebben in het Huis van Afgevaardigden een resolutie ingediend om deze procedure te starten.

Zet het Moderna-vaccin voornamelijk, minimaal voor 90 procent, in bij ouderen. Dit adviseert de Gezondheidsraad maandag aan minister Hugo de Jonge.

Hema-directeur haalt woedend uit naar AH-directie vanwege korting op badmatten en handdoeken.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel vindt dat de rechter moet beslissen of Trump definitief van Twitter wordt verbannen, niet het bedrijf zelf.

Franse supermarkten doen smakeloze winteraardbei in de ban en zetten meer in op seizoensgebonden producten uit eigen land.

Aanraders

‘Kwetsbare’ kinderen mogen in tegenstelling tot hun leeftijdgenoten in de lockdown wel naar school. Maar hoe werkt dat nou precies?

In zijn laatste dagen als president haalt Trump stevig uit naar Beijing door de spanningen rond Taiwan flink op te stoken. 

Door fouten van jeugdzorg leefde dit gezin 2,5 jaar van elkaar gescheiden: ‘Zonder onderzoek hadden mijn zus en broer nog op het internaat gezeten’. 

Media moeten meer empathie en begrip leren opbrengen voor de gasten van kleur die ze tegenover zich krijgen, betoogt Nan van Houte.

Eurosonic Noorderslag is dit jaar geheel digitaal. De Volkskrant tipt veelbelovende acts alsof er niets aan de hand is.

Sylvia Witteman luisterde naar een gesprek tussen de groenteboer en de kaasboer over goede voornemers en leerde een wijze les: ‘Elke dag is een nieuwe dag. Het is waar’.

Meer over