Volkskrant Avond: Brexit-onderhandelingen zitten muurvast | Oranje moet winnen van Frankrijk, maar lukt dat?

Goedenavond. Het is de eerste veldslag in de oorlog die president Macron wil voeren om Frankrijk te veranderen: de hervorming van de arbeidswet. Maar pikt het volk dat eigenlijk wel? Verder in uw avondnieuwsbrief: de Brexit-onderhandelingen zitten na de derde ronde muurvast en het Nederlands elftal moet eigenlijk wel winnen van Frankrijk zometeen, maar of dat lukt?

null Beeld epa
Beeld epa

Vandaag belangrijk

Brexit-onderhandelingen na derde ronde muurvast
De Brexit-onderhandelingen tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie zitten vast. De derde onderhandelingsronde eindigde donderdag zonder resultaat. Net als bij scheidingen tussen echtparen is geld een van de grootste obstakels. Er is nog geen begin van overeenstemming over wat de Britten moeten betalen wanneer zij het huis uit gaan.

Trump zwijgt als het graf na ongekende kritiek van ministers en topadviseur
Onder Trumps voorgangers zou het geen seconde zijn getolereerd: ministers en een adviseur die het wagen de president in het openbaar tegen te spreken. Maar Donald Trump zwijgt deze dagen in alle talen over het drietal dat het in amper vijf dagen waagde hem af te vallen over Noord-Korea en Charlottesville. Defensie-minister 'Mad Dog' Mattis, ooit bewierookt door de president, was woensdag de laatste topfunctionaris die voor het oog van de natie zijn baas tegensprak.

null Beeld reuters
Beeld reuters

Chemische fabriek nabij Houston vliegt in brand na explosies, storm Harvey zwakt af
Een chemische fabriek buiten Houston die door de storm Harvey is ondergelopen, is donderdag in brand gevlogen. Er waren diverse ontploffingen te horen. Zeker tien personen zijn naar het ziekenhuis gebracht vanwege ademhalingsproblemen. Het Franse bedrijf Arkema, eigenaar van de fabriek in het plaatsje Crosby, waarschuwt dat er nog meer explosies zullen volgen.

Presentatoren Nieuwsshow willen overstap naar Omroep Max: Peter de Bie op non-actief gezet
De presentatoren van het best beluisterde programma van NPO Radio 1, de Nieuwsshow, willen overstappen van Avrotros naar Omroep Max. Ze hebben met Max een voorstel ingediend bij de NPO-zendermanager: een vergelijkbare talkshow in hetzelfde tijdslot, zaterdag van 8.30 tot 11 uur. Ook een deel van de redactie wil meeverhuizen. Zoiets is voor zover bekend nooit eerder gebeurd.

null Beeld
Beeld

Video van de dag

Welkom in Belalp, op 2000 meter hoogte in de Zuidelijke Alpen. Pittoresk gezicht, niet? Maar aan zo'n idyllisch schapenkiekje gaat heel wat vooraf, vertelt fotodetective Hans Aarsman.

Vanavond op tv

Nog een kwartiertje en dan wordt er afgetrapt in het Stade de France. En ja, Nederland móét winnen van Frankrijk, dus dat wordt billenknijpen (NPO3, 20.00 uur). Vandaag is het ook precies twintig jaar geleden dat prinses Diana verongelukte in Parijs. Prins William en Harry blikken in The people's princess (SBS6, 20.30 uur) terug op die zwarte periode. Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Macrons oorlog om Frankrijk te veranderen is definitief begonnen
Het is de eerste veldslag in de oorlog die president Macron wil voeren om Frankrijk te veranderen. Donderdag kondigde de Franse regering een hervorming van de arbeidswet aan, die de arbeidsmarkt flexibeler moet maken en de werkloosheid van 9,6 procent moet terugdringen. (+)

Plusteken achter een artikel

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3/week.

Succes Ramses Shaffyhuis leidt tot tweede kunstenaarshuis
Kunstminnende jongeren en ouderen wonen onder één dak in Amsterdam. Nu het een succes blijkt, komt er een tweede huis (+). 'Er zijn regelmatig balletvoorstellingen en klassieke concerten. Er wordt wijn gedronken en bewoners spelen graag op Shaffy's oude piano.'

In hun mooiste kleding kijken deze gezinsleden zonder te lachen in de camera
De stijl waarin fotografe Negin Zendegani 24 gemengde gezinnen portretteerde doet denken aan de statige studiofotografie van weleer. 'Dat geeft een heel mooi beeld waarnaar je uren kunt kijken', zegt de fotografe zelf.

null Beeld Negin Zendegani
Beeld Negin Zendegani

In de voetsporen van acteurs en regisseurs in het beeldenpark in de Hudson Valley
Waarom biedt grote kunst toch zo'n geschikt filmdecor? De Volkskrant zocht het antwoord in een amazing beeldenpark in de Hudson Valley (+). Plus 5 andere voorbeelden.

Energielabels steeds belangrijker bij de koop van een huis
Energielabels zijn nooit populair geweest. Lastig en duur. Maar het tij keert. Woningkopers letten meer op de energieprestatie, mede doordat makelaars erop wijzen. En wie zijn huis energiezuiniger maakt, krijgt belastingvoordelen, subsidies en leningen. (+)

Aaf: Wilt u meevaren op de grote Annie M.G.-trend? Beluister dan het luisterboek van Minoes
Het is nog net niet zo dat jonge vrouwen van nu met een harde watergolf en een jampotbril gaan rondlopen en thuis rokend tikken op een typemachine, maar verder zingt Annie M.G. als een dolle rond in de zeitgeist. (+)

null Beeld anp
Beeld anp
Meer over