NieuwsbriefAvond

Volkskrant Avond: Brexit-debat wordt lijdensweg voor May: aangepast Brexitvoorstel met grote meerderheid verworpen

Theresa May tijdens het debat over de Brexit, waarin het aangepaste Brexitvoorstel met grote meerderheid verworpen werd.  Beeld AFP
Theresa May tijdens het debat over de Brexit, waarin het aangepaste Brexitvoorstel met grote meerderheid verworpen werd.Beeld AFP

Vandaag belangrijk

Brexit-debat wordt lijdensweg voor May: aangepast Brexitvoorstel met grote meerderheid verworpen
Het Britse Lagerhuis heeft ook het aangepaste Brexit-akkoord verworpen. Bij de stemming dinsdagavond bleken 391 afgevaardigden tegen te zijn, en slechts 242 voor. Een schrale troost voor Theresa May is dat de nederlaag kleiner is dan twee maanden geleden, toen de oorspronkelijke deal met 230 stemmen verschil werd verworpen. Morgen hebben de Lagerhuisleden een vrije stemming over een No Deal. De Brexit-deadline is over 17 dagen.

Europees luchtruim gesloten voor Boeing 737 MAX 8-vliegtuigen
De Boeing 737 MAX moet in de hele Europese Unie voorlopig aan de grond blijven. De Europese luchtvaartautoriteit EASA heeft dat besloten naar aanleiding van de vliegramp in Ethiopië afgelopen weekend. Zwitserland heeft aangegeven de EASA te zullen volgen.

Trump wil volgend jaar meer geld uittrekken voor defensie en snijden in sociale voorzieningen
De Democraten hebben laten weten dat zij korte metten zullen maken met de begroting die president Trump heeft ingediend voor 2020. Trump wil extra geld uittrekken voor defensie, terwijl hij flink het mes zet in de sociale voorzieningen en programma’s voor milieubescherming. Ook dreigt er een nieuw gevecht om de bouw van zijn muur langs de grens met Mexico waarvoor Trump 7,6 miljard euro vraagt.

OM eist tien jaar tegen natuurgenezeres uit Kockengen na dood van Zweedse vrouw die met ibogaïne werd behandeld
De officier van justitie eiste dinsdagmiddag tien jaar cel tegen natuurgenezeres Sara G. (59) wegens doodslag op een 48-jarige Zweedse vrouw met een ibogaïnebehandeling. De vrouw overleed 3 februari 2017 in de bed and breakfast op het terrein van het huis van G. in Kockengen. In het bloed van het slachtoffer werd ibogaïne aangetroffen.

Video van de dag

Ben jij vaak geblesseerd? Vervelend, maar weet wel: sporten is écht heel gezond. Dat zegt niet alleen Fitboy Maarten, maar ook wetenschappelijk onderzoek. Tag hieronder dus iemand die wel wat beweging kan gebruiken!

Vanavond op televisie

Schrijver en columnist Özcan Akyol bezoekt in Eus in medialand (NPO 2, 21.05 uur) mensen die zichzelf niet terugzien in de berichtgeving van de (landelijke) media. In aflevering 1 reist hij langs volksfeesten, protestacties en meer evenementen waarvoor ‘Hilversum’ geen aandacht heeft. Wie zin heeft in een film, kan op NPO 2 om 21.55 uur kijken naar Control, het wonderschone debuut van Anton Corbijn als regisseur, over zanger Ian Curtis van de Britse postpunkband Joy Division. Meer tips voor een avond voor de televisie zijn hier te lezen.

Morgen in de krant

Brussel wil China harder aanpakken; Commissie ziet Chinezen zowel als partner als bedreiging
De Europese Unie moet zich harder gaan opstellen tegenover China. Dit land is een belangrijke partner, maar ook een ‘rivaal’ die Europa’s veiligheid kan bedreigen. Die waarschuwing liet de Europese Commissie dinsdag horen bij de presentatie van tien actiepunten die uiteindelijk moeten leiden tot een Europese China-strategie.

Stenengooiers en strijdkrachten: in deze Indiase deelstaat vindt een soort intifada plaats
In Indiase ogen is de vergelijking volstrekt ongepast, maar de toestand in de Indiase deelstaat Jammu en Kashmir heeft wel iets weg van het conflict tussen Israël en de Palestijnen.

De beste elektrische auto’s van dit moment
Welke elektrische auto u moet kopen? Nu het aanbod groeit, wordt het lastiger de juiste keuze te maken.Met dit hulpmiddel vindt u de perfecte elektrische auto.

Een stuk koraal in ondiep water bij Klein Bonaire. Beeld Barcroft Media via Getty Images
Een stuk koraal in ondiep water bij Klein Bonaire.Beeld Barcroft Media via Getty Images

Vrouwelijke Italiaanse rechters: ‘Ze lijkt op een man, dus waarschijnlijk is ze niet verkracht’
Te lelijk en veel te mannelijk, dus het is onwaarschijnlijk dat ze werd verkracht. In de Italiaanse stad Ancona zijn twee mannen vrijgesproken van verkrachting, omdat hun slachtoffer er volgens de vrouwelijke rechters ‘te mannelijk’ uitzag.

Het koraal bij Klein Bonaire brokkelt af (en brengt het rif vervolgens nog meer schade toe)
Het koraalrif bij Klein Bonaire, een onbewoond eilandje voor de kust van het Caribische eiland Bonaire, loopt ernstige schade op door ‘lawines’ van stukken losgeraakt koraal. Delen van het rif zijn ingestort, zegt koraalexpert Erik Meesters van Wageningen Marine Research. Mogelijke oorzaak is volgens hem de slechte waterkwaliteit.

Oké, misschien lijk ik op Tante Sidonia, maar die is eigenlijk best wel hip
Volgens Aaf kun je in ieder mens op aarde een figuur uit Suske en Wiske zien. Bij haarzelf is dat Tante Sidonia. Hoewel tante Sidonia niet per se erg fraai is, vindt Aaf haar toch best wel hip: ‘Tante Sidonia past, geheel toevallig, in de mode van nu; de platte schoen is in, en de halflange rok, en het is ook best leuk om daar een bloesje in te stoppen, en mensen dragen tegenwoordig en masse vrijwillig een rond brilletje’.

Meer over