Volkskrant AvondDonderdag 21 januari

Volkskrant Avond: Avondklok vanaf zaterdag van kracht: tussen 21.00 en 4.30 uur niet naar buiten • Kabinet trekt 7,6 miljard extra uit voor ondernemers

Premier Rutte wist een brede meerderheid van de Kamer ervan te overtuigen dat er op dit moment geen alternatief is voor de avondklok. Beeld Joris Van Gennip
Premier Rutte wist een brede meerderheid van de Kamer ervan te overtuigen dat er op dit moment geen alternatief is voor de avondklok.Beeld Joris Van Gennip

Nieuws

Na een kleine concessie stemde een grote meerderheid in de Tweede Kamer donderdag voor de invoering van een avondklok.

Het kabinet breidt het ondersteuningspakket voor bedrijven uit met 7,6 miljard euro.

De lidstaten willen niet-essentiële reizen zoveel mogelijk ontmoedigen om een razendsnelle verspreiding van nieuwe en besmettelijker coronavirusvarianten te voorkomen.

Bij KLM verdwijnen door de coronacrisis de komende tijd nog eens 800 tot 1.000 duizend banen.

Live: Impeachment Trump loopt vertraging op door benoeming ministers • ‘VS willen kernwapenverdrag met Rusland 5 jaar verlengen’. Volg de eerste dagen van Biden als president in dit liveblog.

Live: Kabinet trekt 7,6 miljard euro uit voor verruiming steunpakket • Ook dit jaar vergoeding voor later afstuderen door corona. Volg het laatste nieuws rond de coronacrisis in dit liveblog.

Schrijver Abdelkader Benali trekt zich terug als spreker van de 4 mei-lezing, jaarlijks in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Aanraders

De tweede prik drie weken later, is een manier. Het aanhouden van minder voorraden ook. Maar is het verstandig? Vier zorgen gewogen.

Trump dreigt de Republikeinen af te straffen met de oprichting van een eigen partij.

Verslaggever Margriet Oostveen zag op Instagram een video waarin Ronald Laken zegt dat er een ‘zwarte lijst’ rondgaat met journalisten. ‘Ik dacht meteen: ik ken deze meneer. En het is misschien nuttig als ik dat nu maar eens opschrijf’.

Met haar gedicht The Hill We Climb deed de 22-jarige Amanda Gorman een poging Amerika te verzoenen.

Hoofredacteur Pieter Klok en journalist Natalie Righton praten na de inauguratie van Joe Biden met Gijs Groenteman over de toekomst van Amerika.

‘kleurenblind casten’ zoals in het Netflix-kostuumdrama Bridgerton is niet zo eenvoudig als het lijkt.

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Deze week over Ella Emhoff en Ferry Doedens.

Meer over