Volkskrant Avond2 augustus 2020

Volkskrant Avond: Aantal coronabesmettingen stijgt fors, meer dan tweeduizend in een week | ‘Jullie zijn wakker, jullie zijn normaal’: bij Viruswaanzin op het Malieveld

Demonstranten van Viruswaanzin op het Malieveld.Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant

Nieuws

Viruswaanzin op het Malieveld: ‘Jullie zijn hartstikke normaal’
Een blijmoedig gezelschap van hippieachtigen, gele hesjes, veertigplussers, vrijdenkers en complotdenkers demonstreerde zaterdag tegen het coronabeleid. Op het Malieveld bezongen ze de liefde, de vrijheid en de waarheid. 

Aantal coronabesmettingen stijgt fors, meer dan tweeduizend in een week
Voor de vierde dag op rij is het aantal bevestigde coronabesmettingen met meer dan driehonderd gestegen. De afgelopen week steeg het aantal bekende coronagevallen met 2.152.

Eindelijk een middel tegen het voor kinderen dodelijke RS-virus
Na meer dan vijftig jaar onderzoek is er eindelijk een eenvoudig middel in zicht waarmee een ziekte kan worden bestreden die elke winter opnieuw overvolle kinder-ic’s veroorzaakt.

Ook op drie wielen is Hamilton nog nét sneller dan Verstappen
Een halve ronde kwam Max Verstappen tekort. De Nederlander kon in een spectaculair slot op het Engelse Silverstone net niet Lewis Hamilton inhalen, die in zijn Mercedes door een lekke band met drie banden over de finish kroop.

Liveblog: Kleine betogingen tegen coronaregels
Enkele tientallen mensen hebben zich zondagmiddag op het Museumplein in Amsterdam verzameld om te demonstreren tegen de coronaregels. Ook in Groningen en Enschede kwamen betogers bijeen. Lees hier het laatste coronanieuws.

Aanraders van de redactie

En wéér is Jan Nagel (81) voorzitter van 50Plus: ‘Dit moet een keerpunt zijn voor de partij’
Om 50Plus door de grootste crisis in haar bestaan te loodsen, keert partijoprichter Jan Nagel (81) terug uit zijn politieke pensioen. Maar is Nagel niet juist onderdeel van van het probleem?

Bloemen bij het gemeentehuis in Oss.Beeld Sabine van Wechem

Waarom Arie den Dekker zich voor het gemeentehuis van Oss in brand stak
Maandag stak Arie den Dekker uit Oss zich voor het gemeentehuis in brand. Hij geloofde niet meer dat hij ooit nog een huis van de gemeente Oss zou krijgen. ‘Waarom konden ze niet gewoon ergens een wooncontainer voor hem neerzetten?’

De rebelse slimmerik van de mediafamilie Murdoch verlaat het nest
Zoon James verlaat het bedrijf van zijn vader Rupert omdat hij het niet eens is met de redactionele inhoud. Lees hier het profiel van de gedoodverfde troonopvolger.

James Murdoch (rechts) en Lachlan Murdoch (links) met vader Rupert. James verlaat zijn vaders bedrijf, omdat hij zegt zich niet meer te kunnen verenigen met een deel van de redactionele inhoud.Beeld Hollandse Hoogte / AFP

Opinie: Voor jongeren is het Nieuwe Werken echt geen lolletje
Omdat jongeren hun positie op kantoor nog moeten verwerven, is thuis aan de eettafel werken ongunstig, betoogt Tijn Sinke.

Filmmaker Alan Parker (1944-2020) was een moderne duizendpoot die zijn publiek niet spaarde
De gerenommeerde Engelse regisseur Alan Parker, die afgelopen vrijdag op 76-jarige leeftijd overleed, was in de eerste plaats een uitmuntend verteller

Column: Bij de taakverdeling tussen man en vrouw wordt één taak vergeten: alles onthouden en regelen 
Wie naar de schooldokter moet en wanneer het Juffendag is, dát moet de vrouw onthouden en regelen, schrijft columnist Aaf Brandt Corstius.

Meer over