Volgende week duidelijkheid over inleg piramidespel

De advocaat van de Vereniging Tegen Piramidespelen VTP verwacht komende dinsdag duidelijkheid te kunnen verschaffen of en zo ja hoe de inleg van gedupeerden kan worden teruggevorderd....

ANP

DEN HAAG/ENSCHEDE

De ministerraad is woensdag akkoord gegaan met een wetsvoorstel van de ministers Sorgdrager van Justitie en Zalm van Financiën tot het verbod. Het kabinet volgt daarmee de wens van de Tweede Kamer. Het parlement heeft onlangs kenbaar gemaakt af te willen van deze vorm van 'misleiding en bedrog'. Het wetsvoorstel voorziet in een wijziging van de Wet op de Kansspelen.

De stap van de ministerraad heeft volgens De Jong van Lier geen directe gevolgen voor de proefprocessen die de VTP de afgelopen periode is begonnen tegen organisatoren. Daarmee probeert de vereniging het inleggeld van de deelnemers terug te vorderen.

Het piramidespel is gebaseerd op het principe van de kettingbrief. De deelnemer koopt zich in en moet vervolgens proberen anderen over te halen ook geld in te leggen, teneinde zelf hoger in de piramide te komen. Lukt dat niet, dan is hij of zij de eigen inleg kwijt.

Meer over