NIEUWSverkiezingen vs

Volg de uitslagen staat voor staat op deze kaart

Op deze kaart van persbureau AP wordt de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen live bijgehouden. Volg het laatste nieuws in ons liveblog.

Waarom media verschillend berichten over de uitslag in Arizona

Volgens sommige media is Arizona een van de staten die Trump nog kan binnenslepen. Maar Joe Biden won Arizona toch al? Het ligt er maar aan waar je je nieuws vandaan haalt.

Deze rechtszaken hangen Trump boven het hoofd als hij verliest
Mocht Donald Trump het presidentschap verliezen aan Joe Biden, dan wachten hem een aantal rechtszaken die hem al jaren achtervolgen. Een van de redenen waarom hem er alles aan gelegen is te winnen.

Waarom zaten de opiniepeilers er alweer naast?
Uit bijna elke peiling bleek dat Joe Biden deze verkiezingen comfortabel zou gaan winnen. Vervolgens doet Trump het veel beter dan verwacht, en loopt het toch uit op een nek-aan-nekrace tussen de twee kandidaten. Hoe kan dat?

Trump begint aan juridisch gevecht tegen verkiezingsuitslag
Terwijl Joe Biden in de loop van woensdag uitliep op de president, begon Trump aan zijn juridische gevecht tegen de verkiezingsuitslag. Hij eiste bij de rechter dat het tellen van de stemmen gestaakt moest worden in Pennsylvania en Michigan. In Wisconsin, gewonnen door Biden, eist hij een hertelling.

Lees de laatste ontwikkelingen hier in ons liveblog.

Meer over