Volewijckers laat kans op handbaltitel liggen

De vrouwen van Volewijckers uit Amsterdam hebben zaterdagavond in Roermond de kans gemist om Swift Roermond te onttronen als handbalkampioen....

Van onze handbalmedewerker

ROERMOND

Komend weekeinde valt de definitieve beslissing, opnieuw in Roermond. Voor die wedstrijd wil Volewijckers-trainer Van Iersel geen 'beginnende scheidsrechters' meer: 'Met een ervaren koppel arbiters waren wij vandaag kampioen van Nederland geworden', zei hij na afloop van het duel in Limburg.

Het zou te ver gaan om de spelleiders Stolk en Scholten de nederlaag van Volewijckers in de schoenen te schuiven. Wèl reageerde Scholten nogal flauw op de scheldpartijen van Van Iersel (terecht werd een gele kaart getrokken, ten onrechte werd Volewijckers in de eerstvolgende aanvallen teruggefloten). De gedrevenheid van Volewijckers was eenvoudig onvoldoende om Swift uiteindelijk de voet dwars te zetten.

Er sloop desondanks enige ongerustheid in de Roermondse ploeg toen Volewijckers via vooral Burgers op een voorsprong van 7-4 kwam. Op dat moment, halverwege de eerste helft, namen Bucan, Szilagy en vooral Lepesova bij de thuisploeg de sterke wedstrijdinstelling van Volewijckers over. Zo werd alsnog, vrij gemakkelijk zelfs, orde op zaken gesteld.

En toen ook de midden-Limburgse keepster Robben terugkeerde in haar ooit zo blakende vorm, viel er voor Volewijckers helemaal geen eer meer te behalen. Ook niet in de slotfase, die in tegenspraak met de cijfers (van 16-10 naar 18-16) weinig spannend was.

Swift-coach Kecskemethy wisselde de volle zestig minuten geen enkele maal. De basis, die buiten Robben geheel uit Oosteuropese vrouwen bestond, genoot kennelijk het vertrouwen van de Slowaakse 'handbalprofessor'. Met dank aan aanvoerster Collart. De enige Nederlandse basisspeelster was in de Limburgse pers nogal kritisch geweest over het desastreuze aantal wissels van vorige week en kreeg ditmaal op de bank volop de gelegenheid haar loslippigheid te overdenken.

Meer over