Volendam maakt met puntje eind aan abominabele reeks

Overzicht..

amsterdam Het eerste punt van Volendam werd dinsdagavond aan de welbekende Dijk gevierd als betrof het een kampioenschap. De opluchting was groot bij de Noord-Hollandse fans die tot de achtste competitiewedstrijd op het eerste succes hadden moeten wachten. De thuiswedstrijd tegen Willem II eindigde na veel strijd in 2-2.

Zo kon de achtste competitienederlaag op rij worden voorkomen en sprak niemand meer over de evenaring van een negatief record. Veertig jaar en zelfs nog langer geleden behaalden immers hetzelfde Volendam (seizoen 1963/1964) en later MVV (1968/1969) pas in de negende competitiewedstrijd het eerste punt.

Drie minuten voor de rust kwam Volendam op voorsprong. Bernard Hofstede kopte een verre uittrap van Jeroen Verhoeven door, Melvin Platje nam de bal vol op de slof. De treffer, hoe mooi ook, had echter niet goedgekeurd mogen worden, het was scheidsrechter Raymond van Meenen en zijn assistent ontgaan dat de spits de bal met de linkerhand meenam.

Vijf minuten na rust maakte een nu feller Willem II uit de eerste geslaagde aanval gelijk, door Sergio Zijler. Ruim tien minuten later was het 1-2 toen Paul Quasten van buiten het strafschopgebied een schuiver losliet. Een kwartier voor tijd kreeg Volendam toch loon naar werken toen Paul de Lange met een fraaie volley raak schoot.

De competitie van de wisselende koplopers heeft in elk geval voor even weer een nieuwe lijstaanvoerder. AZ, nummer elf van vorig seizoen, won dinsdagavond de uitwedstrijd bij Roda JC: 0-2. Topschutter Mounir El Hamdaoui maakte in Kerkrade zijn tiende en elfde competitietreffer.

De club uit Alkmaar heeft nu twee punten meer, maar speelde ook een duel meer, dan FC Groningen en NAC. AZ boekte alweer de zesde competitiezege op rij.

Meer over