Voettocht tegen uitzetting bereikt vandaag Den Haag

Vijftig deelnemers aan de protestmars A long walk to Freedom hebben zaterdag rond drie uur uur Utrecht verlaten om op weg te gaan naar Den Haag....

Vandaar ging het per bus naar Utrecht. Daar sloten zich twintig nieuwe deelnemers aan. Met een uur vertraging arriveerden de actievoerders om kwart over twee in de middag bij het stadhuis in Utrecht. Daar overhandigde een vertegenwoordiger van de groep een petitie aan loco-burgemeester Van Kleef. Hierin wordt onder meer stopzetting van de uitzettingen en een parlementaire enqu naar het functioneren van de IND get.

De petitie roept verder gemeenten op niet mee te werken aan het uitzettingsbeleid van minister Verdonk voor Vreemdelingenzaken en Integratie. De actievoerders zeggen dat ze dreigen te worden uitgezet naar landen die al lang hun thuislanden niet meer zijn.

Om drie uur vertrokken de actievoerders vanuit Utrecht te voet richting Den Haag. In de nacht van zaterdag op zondag hebben zij in Woerden geslapen en afgelopen nacht in Zoetermeer. In de residentie volgt vandaag een protestmars, die onder meer voert langs het Vredespaleis, waar een petitie wordt aangeboden aan het Internationale Gerechtshof.

Meer over