Vluchtelingen

Bijna dagelijks komt LPF-minister Nawijn met ideeën. Criminele Marokkanen moeten worden uitgezet, Nederlands paspoort of niet. Hij wil zelfs criminelen van Nederlands/Marokaanse nationaliteit uit ons land verbannen....

Amsterdam Coen Miermans

En nu wil hij economische vluchtelingen weren voor ze asiel vragen, en illegalen in kampen opsluiten. Maar wat zijn economische vluchtelingen? Mensen die hun land ontvluchten uit vrees voor vervolging, sterfte en honger. Waarom kunnen die mensen niet gewoon worden opgevangen in huizen?

In 2001 werden 32 duizend asielzoekers opgevangen in Nederland, van wie 56 procent de kans had om weer het land uitgezet te worden. Er is geen vluchtelingenstroom, er hoeft geen dam opgeworpen te worden om die zogenaamde 'vluchtelingenstroom' in te dammen.

Laten we een werkelijk humaan asielbeleid voeren. Laten we zowel economische als politieke vluchtelingen asiel blijven geven. Geef verder een generaal pardon aan mensen die zich al drie of meer jaar in onzekere asielprocedure bevinden.

Laat asielzoekers (erkende) gewoon hun werk doen in Nederland als verpleegkundigen, artsen of advocaten. Stop met dit schandalige beleid van tegenhouden, opsluiten en wegsturen. Kies voor het gezonde verstand.

Meer over