Vlucht Korean Air terug na bommelding

Een toestel van de Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Korean Air is gisteren enkele uren na het opstijgen vanuit het Canadese Vancouver omgekeerd om een noodlanding te maken op een militair vliegveld in Canada. Dat gebeurde nadat een telefonische bommelding was ontvangen.

Redactie
Een Airbus A380 van Korean Air. Beeld ANP
Een Airbus A380 van Korean Air.Beeld ANP

Dat meldt het Canadese nieuwsstation CBC News. De Boeing 777, om 2.30 uur 's middags vertrokken naar de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul, had 149 passagiers aan boord. Om 5.50 uur landde het toestel veilig op de luchtmachtbasis Comox op Vancouver Island, 120 km ten noordwesten van de stad Vancouver.

Vertraging
Een dag eerder was dezelfde vlucht doelwit geweest van een bommelding. Die kwam destijds binnen voordat het toestel was vertrokken. Doordat ze opnieuw moesten worden gescreend, liepen de reizigers twee uur vertraging op.

Het dreigtelefoontje kwam gisteren binnen bij het kantoor van de luchtvaartmaatschappij in Los Angeles. De politie beschikt over bandopnamen van zowel de eerste als de tweede bommelding en zegt dat het gaat om een Engels sprekende beller.

Spanning
Vandaag worden in Zuid-Korea verkiezingen gehouden. De laatste tijd is sprake van hoog oplopende spanning tussen Noord- en Zuid-Korea, onder meer vanwege de lancering van een raket die Noord-Korea zou voorbereiden. Het is onbekend of de bommeldingen daarmee verband houden.

Meer over