Vliegen de nieuwe veiligheidsinstructie

De maffe pre-flight veiligheidsvideo lijkt een genre op zich te worden. Luchtvaartmaatschappij Virgin America presenteerde deze week een instructievideo (foto links) waarmee de aandacht van de passagier wél wordt vastgehouden. Het is direct een hit op YouTube.

De veiligheidsregels zijn verwerkt in een swingende clip van vijf minuten. Er treden 36 zangers en dansers op, onder andere uit American Idol op en er komen veertien dansstijlen voorbij. Een klein meisje legt rappend uit hoe het zuurstofmasker werkt, een zingende stewardess wijst aan waar de nooduitgangen zijn.

De maatschappij is niet de eerste die het op deze manier aanpakt. Het Britse Thomson verving haar crew in 2009 door kinderen. De schattige 7-jarige 'leidinggevende' Alice en haar assistenten namen de regels aan boord brabbelend door met de passagiers (leeftijdgenootjes met zonnebrillen en hawaïshirts).

Air New Zealand komt ieder jaar met iets nieuws. In 2011 huurden ze fitnessgoeroe Richard Simmons in, een jaar later maakten ze een Hobbit-variant. Dit jaar gingen ze op bezoek in een bejaardenoord (foto rechts), in het kader van 'old school'-veiligheid.

undefined

Meer over