Update

Vitesse overweegt verzoek tot overspelen duel met ADO

Voor Vitesse is het laatste woord over de verloren uitwedstrijd woensdagmiddag tegen ADO Den Haag (2-1) nog niet gezegd. De Arnhemse club wacht met verhoogde belangstelling het onderzoek af dat de KNVB door een extern expertisebureau laat uitvoeren naar de erbarmelijke staat van het veld in het ADO-stadion. Op basis van de uitkomsten van dat rapport gaat Vitesse mogelijk tot actie over.

Vitesse verloor in de knollentuin van Den Haag met 2-1. Beeld anp
Vitesse verloor in de knollentuin van Den Haag met 2-1.Beeld anp

Een protest tegen de belabberde toestand van het veld ('loopgraven gevuld met zandbakzand', aldus Vitesse-trainer Peter Bosz) en/of een officieel verzoek tot het overspelen van de wedstrijd behoren onder meer tot de opties die de Arnhemse club openhoudt. Een woordvoerder van Vitesse wilde donderdagavond alleen bevestigen dat de club wacht op nadere tekst en uitleg van de KNVB.

Indien de KNVB besluit om de komende thuiswedstrijd van ADO Den Haag zaterdag tegen sc Heerenveen uit te stellen vanwege de bedroevende kwaliteit van de grasmat, zou dat voor de Arnhemse club een extra reden kunnen zijn om beroep aan te tekenen tegen het verloop van het duel op woensdag. Met een dergelijke maatregel zou de voetbalbond immers min of meer toegeven dat het ADO-veld woensdag ook al onbespeelbaar was. Dat zou een eventueel protest van Vitesse aanzienlijk kansrijker kunnen maken.

Bij sc Heerenveen zijn ze evenmin gerust op een redelijk verloop van de komende uitwedstrijd in Den Haag. De Friese club heeft donderdag bij de KNVB om opheldering gevraagd over de 'knollentuin' in het ADO-stadion. 'Als de KNVB vindt dat er kan worden gespeeld op iets dat half weiland en half zandbak is, dan wordt er een nieuwe norm gesteld. Je moet er toch niet aan denken dat er gewonden vallen', liet directeur Gaston Sporre in de Leeuwarder Courant weten.

Meer over