Villa Achterwerk

Villa Achterwerk viert feest! Deze maand viert de jeugdafdeling van de VPRO zijn twintigste verjaardag met een bijzondere programmering. Het begint dit weekeinde met Villa Nachtwerk....

Zondagochtend wordt de single Het voelt als... gelanceerd. De gekken van Loenatik, de meiden van Zaai, Roos en haar mannen en de professional Ali B rappen het jubileumliedje aan elkaar. Ook op zondagochtend: de premi van de eerste Nederlandse Bollywoodfilm:

Sapney, de droom, met in de hoofdrol de 13-jarige Mrinal Ramdas.

Een enqu onder 1.800 Villa-kijkers leverde verder een toptien van favoriete programma's op, met op 1 Buurman & Buurman en op 10 Purno de Purno. De toptien wordt onder de titel Villa Megakrakers op woensdag 27 oktober integraal uitgezonden (van 12.40 uur tot 14.55 uur). De VPRO sluit de feestmaand af met de televisiepremi van Loenatik, de Movie (zondag 31 oktober, 9.30 uur). De film is gebaseerd op de succesvolle serie Loenatik, die als vierde eindigde in de toptien. Naast de gebruikelijke gekke bewoners van de psychiatrische kliniek Zonnedael komen daarin Gijs Scholten van Aschat, Serge Henri Valcke en Annet Malherbe voorbij in een gastrol.

Meer over