Vijfde zware val Gesink in twee jaar: nu beenbreuk

Rabobank-kopman Robert Gesink heeft zondag tijdens een training in de Achterhoek het rechterbovenbeen gebroken. De renner uit Varsseveld gleed uit en kwam zwaar ten val, waarmee het einde van zijn seizoen is bepaald.

VAN ONZE SPORTREDACTIE

AMSTERDAM - Gesink is na de valpartij naar het ziekenhuis in Doetinchem gebracht voor onderzoek. De renner werd daarna naar het Meander Medisch Centrum in Amersfoort overgebracht, het vaste ziekenhuis van de Rabobankploeg, zo liet woordvoerder Eisenga van de wielerploeg weten. Daar zou hij nog dezelfde avond worden geopereerd.

De klimmer was in voorbereiding op de WK wielrennen in Kopenhagen. Daar zou hij komende zondag deelnemen aan de wegwedstrijd. Gesink was één van de renners in vorm in de Nederlandse WK-selectie. Eerder deze maand werd hij nog tweede in de GP van Quebec, achter de Belg Philippe Gilbert.

De Nederlandse bondscoach Leo van Vliet vond het ongeval vooral vervelend voor Gesink. 'Robert was in een goede conditie vorige week in Canada. En het is jammer dat de beste renner van Nederland niet op het WK rijdt.'

Rabobankrenner Steven Kruijswijk werd zondagavond door de Nederlandse bondscoach Leo van Vliet als vervanger van Gesink aangewezen. Kruijswijk, net als Gesink een klimmer, presteerde dit jaar sterk met een etappeoverwinning in de Ronde van Zwitserland. Hij werd in die ronde derde in het eindklassement.

De schuiver in de Achterhoek is de vijfde zware valpartij voor Gesink in ruim twee jaar. Tijdens de Ronde van Frankrijk in 2009 moest hij opgeven met een gebroken pols. Het jaar daarop viel Gesink opnieuw in de Tour en liep daarbij een scheurtje in zijn ellepijp op. Ook in de Ronde van Spanje van 2009 en de Tour van 2011 viel Gesink.

In oktober wilde Gesink nog sterk presteren in de Rondes van Lombardije en Emilië. Die laatste koers won hij de afgelopen twee jaar.

undefined

Meer over