Vijf Nederlanders ontvoerd in Bolivia

In Bolivia zijn tussen begin mei en half juni vijf Nederlanders ontvoerd. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bevestigd....

ANP

Eerder deze week werd bekend dat zich Nederlanders bevonden onder de slachtoffers van een bende die buitenlandse toeristen ontvoerde en beroofde tussen Copacabana aan het Titicacameer en de Boliviaanse hoofdstad La Paz. De slachtoffers werden vastgehouden op twee locaties in de sloppenwijk El Alto, nabij La Paz.

De Nederlandse slachtoffers kregen na hun vrijlating bijstand en psychische ondersteuning van de Nederlandse ambassade in La Paz.

Het departement in Den Haag waarschuwt in zijn reisadvies voor Bolivia al enige tijd voor ontvoeringen. Slachtoffers worden door nepagenten of personen die zich voordoen als toerist doorverwezen naar een gereedstaande taxi of minibusje, waarna ze worden ontvoerd en beroofd.

De bende die zaterdag werd opgepakt, bestaat volgens de Boliviaanse politie voornamelijk uit Peruanen. Bolivia heeft zijn controles langs de grens met Peru naar aanleiding van de ontvoeringen verscherpt.

Meer over