Vijf doden op festival Buenos Aires door verdachte drugs

Vijf jongeren tussen de 20 en 25 jaar oud zijn zaterdag tijdens een druk bezocht muziekfestival in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires om het leven gekomen. Vijf anderen zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Redactie
null Beeld afp
Beeld afp

Volgens hulpverleners zijn ze mogelijk vergiftigd geraakt door vervuilde drugs die op het elektronisch muziekfestival Time Warp zijn gebruikt. Het is nog onduidelijk om wat voor drugs het gaat, aldus de medische hulpverleners. De lokale krant Clarin wist te melden dat de eerste toxicologische onderzoeken uitwijzen dat het om vervuilde xtc-pillen zou gaan.

'Autopsie zal uitsluitsel moeten brengen over de doodsoorzaak. We moeten zien te achterhalen welke middelen ze geslikt hebben', zo zei Alberto Crescenti van de medische dienst. Volgens Crescenti verloren de jongeren het bewustzijn en raakten vervolgens in coma. De toestand van de vijf jongeren in het ziekenhuis, onder wie een meisje van 18 jaar, is zeer ernstig.

Drugs op festival verkocht

Volgens getuigen werden er tijdens het festival allerhande drugs verkocht. 'Ze hebben zeker vier keer geprobeerd om me drugs te verkopen', aldus Ignacio tegen het tv-station C5N. Ook werd er geklaagd over de drukte en de 'ondraaglijke warmte', zo meldt het Franse persbureau AFP.

Het festival Time Warp, dat in 1994 in Duitsland voor het eerst werd georganiseerd, had plaats in het grote Centrum Costa Salguero aan de noordkant van het centrum van de stad. Er waren 10.900 tickets verkocht voor het tweedaagse evenement. Na de fatale eerste nacht besloten de organisatoren de tweede dag te annuleren.

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over