Vijf doden bij ontsporing goederentrein in Mexico

In het zuidoosten van Mexico zijn bij een ontsporing van een goederentrein zeker vijf doden en 35 gewonden gevallen. Van de gewonden zijn er zestien ernstig aan toe. Er waren volgens de Mexicaanse autoriteiten zo'n 300 illegale migranten aan boord.

redactie
null Beeld epa
Beeld epa

Volgens het Rode Kruis zit nog een onbekend aantal mensen vast in de trein. Verwacht wordt daarom dat het dodental nog verder zal stijgen. Het ongeluk vond plaats in een afgelegen streek waar geen mobiel bereik is. Tientallen reddingswerkers zijn onderweg om de rampplek te bereiken.

Het ongeval gebeurde vanmorgen in de buurt van Huimanguillo, in de deelstaat Tabasco. Door zware regenval was de grond onder het spoor rul geworden, waardoor de rails los kwamen te liggen. Acht rijtuigen zijn ontspoord. Met de locomotief en het eerste rijtuig, die beide niet ontspoorden, zijn de slachtoffers naar een ziekenhuis in buurstaat Veracruz gebracht.

Elke dag kruipen honderden migranten in Mexico aan boord van goederentreinen die de verbinding maken tussen de grens met Guatemala in het zuiden van het land en de grens met de Verenigde Staten in het noorden van het land. Volgens de nationale mensenrechtencommissie in Mexico komen er op die manier elk jaar zo'n 140.000 buitenlanders illegaal het land binnen om van daaruit de VS te proberen te bereiken.

undefined

Meer over