Vijf doden bij dubbele zelfmoordaanslag Kameroen

Zaterdagavond (lokale tijd) zijn bij een dubbele zelfmoordaanslag in Dabanga, in het uiterste noorden van Kameroen. Zeven personen om het leven gekomen, waaronder de zelfmoordenaars, kwamen hierbij om het leven.

Een slachtoffer wordt weggedragen van de plek in de Kameroense stad Maroua, waar op 22 juli een dubbele zelfmoordaanslag plaatsvond. Beeld AFP
Een slachtoffer wordt weggedragen van de plek in de Kameroense stad Maroua, waar op 22 juli een dubbele zelfmoordaanslag plaatsvond.Beeld AFP

Het gebied grenst aan Nigeria en Tsjaad, en wordt regelmatig getroffen door geweld door terreurbeweging Boko Haram. Volgens de provinciegouverneur waren de zelfmoordenaars vrouwen. Ze zouden afkomstig zijn geweest uit Nigeria. Bij de aanslag zijn mogelijk ook twee militairen zwaargewond geraakt. De aanslag is nog niet opgeëist door Boko Haram.

Dabanga is een klein dorp, waar nog niet eerder zelfmoordaanslagen zijn gepleegd. Eerder deze week kwamen in de buurt wel vijf burgers om het leven bij een zelfmoordaanslag in Fotokol.

undefined

Meer over