Vierde zware aardbeving in Mexico in maand tijd

Mexico is zondag opnieuw getroffen door een aardbeving. Deze keer aan de westelijke kust. Het epicentrum van de schok met een kracht van 5.9 lag zo'n 99 kilometer ten zuidwesten van de stad Tonala in de deelstaat Chiapas, meldt het Pacific Tsunami Warning Center. Over eventuele slachtoffers is nog niets bekend.

Beeld afp

Het is de vierde zware aardbeving in Mexico deze maand. Zaterdag werd het land getroffen door een aardbeving van kracht 6,1 de zuidelijke deelstaat Oaxaca. Afgelopen dinsdag was er een beving van kracht 7,1, waarbij ruim driehonderd mensen om het leven kwamen.

Eerder deze maand had in Mexico ook al een beving plaats, met een kracht van 8,1. Ook die eiste tientallen levens. Onder meer de zuidelijke stad Juchitán werd toen hard getroffen.

Hulpverleners zoeken naar overlevenden nadat een gebouw in Mexico City instortte.Beeld reuters

Mexico getroffen door zware aardbevingen:

Twee zware aardbevingen in twee weken in Mexico: hoe kan dat?
Mexico kreeg binnen nog geen twee weken twee zware aardbevingenvoor zijn kiezen: gisteren eiste een aardbeving met een kracht van 7,1 op de schaal van Richter 248 slachtoffers; op 9 september vielen bijna honderd doden bij een aardbeving met magnitude 8,1. Waar komen die bevingen vandaan, en waarom zien we ze niet aankomen?

Mexico zoekt naarstig naar Frida (12) onder puin - maar ze blijkt niet te bestaan
Een 12-jarig meisje groeide deze week uit tot symbool van de zware aardbeving in Mexico. De televisie deed urenlang live verslag van de zoektocht naar Frida Sofia, die nog levend onder het puin zou zitten. Alleen: ze blijkt niet te bestaan.

Minstens 248 doden door zware aardbeving in Mexico
Bij de zware aardbeving die eerder deze week het zuiden van Mexico trof, zijn zeker 248 doden gevallen. Het is de tweede zware beving in korte tijd in het land. Het dodental blijft oplopen. De meeste slachtoffers vielen in Mexico-Stad, waar de aardbeving veel schade veroorzaakte.

Meer over