nieuwsongeluk den haag

Vier doden bij ongeluk A12 Den Haag, aantal dodelijke verkeersongelukken neemt toe

Bij een ongeval op de A12 bij het Prins Clausplein in Den Haag zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vier mensen omgekomen. Volgens de politie waren zij inzittenden van één auto.

Bij een ongeval op de A12 bij het Prins Clausplein in Den Haag zijn vier mensen om het leven gekomen. De auto kwam achter de vangrail terecht. Beeld ANP
Bij een ongeval op de A12 bij het Prins Clausplein in Den Haag zijn vier mensen om het leven gekomen. De auto kwam achter de vangrail terecht.Beeld ANP

De auto is tussen de vangrail en geluidswal terechtgekomen. Naar de oorzaak van het ongeluk wordt onderzoek gedaan. Het is nog niet bekend of er meer auto’s bij het ongeval betrokken zijn. Informatie over de identiteit van de slachtoffers is evenmin bekend.

De snelweg is woensdagochtend weer vrij gegeven. Bij een ongeval in Deventer eerder deze week overleden ook vier mensen, nadat hun auto tegen een portaal met matrixborden was gebotst.

Het aantal doden door verkeersongelukken neemt flink toe. In 2018 zijn in Nederland 678 mensen omgekomen door verkeersongevallen. Dat zijn er 65 meer dan in het jaar daarvoor. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is dit de grootste toename sinds 1989. De oorzaak van de stijging is nog onbekend.

Meer over