Vier babylijkjes gevonden

In de tuin van een woning aan de Alkmaarseweg, op de rand van de gemeenten Heemskerk en Beverwijk, zijn eind vorig jaar de stoffelijke resten gevonden gevonden van drie pasgeboren baby’s. Eerder werd in Haarlem een vierde dode baby gevonden...

Eerder werd in Haarlem een vierde dode baby gevonden bij een familielid van hetzelfde gezin.

Een 29-jarige vrouw en haar partner (35) zijn in december aangehouden, nadat via DNA-onderzoek was vastgesteld dat zij de ouders zijn van de kinderen. Zij hebben de Nederlandse nationaliteit. De eerste baby werd op 21 december aangetroffen in de woning van de moeder van de vrouw, in Haarlem. De man is inmiddels vrijgelaten.

De daarop volgende weken werd onderzoek verricht in en rondom de woning van het stel in Beverwijk. Pas gisteren, nadat de vondst van de drie baby’s was uitgelekt, werden de buurtbewoners ingelicht. ‘Het onderzoek naar de doodsoorzaak van de vier kinderen en de omstandigheden waaronder dit is gebeurd, is nog in volle gang’, aldus officier van justitie Hartjes.

Buurtbewoners reageerden zondagochtend geschokt. Afgaande op de verklaringen van een aantal buren wist niemand van de zwangerschappen van de vrouw, die dagelijks haar hond uitliet en geregeld een praatje maakte met bewoners van de Alkmaarseweg. De bewoners spreken van ‘een ogenschijnlijk normaal echtpaar’, dat vijf jaar geleden het vrijstaande huis betrok.

Niemand had enig idee wat de talrijke politiemensen in witte pakken de afgelopen weken in de woning en de tuin deden.

Meer over