Videoland maakt eigen dramaserie

De eerste dramaserie die alleen voor het internet wordt geproduceerd krijgt de naam Zwarte Tulp. Het is de eerste eigen productie van de 'all you can watch'-dienst Videoland Unlimited van RTL.

AMSTERDAM - De serie is vanaf maart 2015 exclusief bij Videoland te zien, de dienst die deze zomer wordt gelanceerd. Naast veel bekende series en films, wil het bedrijf zich onderscheiden van andere soortgelijke videodiensten door eigen producten aan te bieden. Met eigen Nederlandse series hoopt Videoland een alternatief te zijn voor het populaire Amerikaanse Netflix.

In Zwarte Tulp is te zien hoe twee families in de bollenstreek elkaar proberen af te troeven met het kweken van de zeldzame zwarte tulp. 'Te midden van geldproblemen, familiedrama en onmogelijke liefdes', meldt Videoland.

Hoofdrollen zijn er voor de acteurs Huub Stapel, Anna Drijver en Benja Bruijning. Ook Linda van Dyck, Roeland Fernhout, Marcel Musters, Renee Fokker en Raymond Thiry spelen mee. Zwarte Tulp staat onder regie van Ben Sombogaart (De Tweeling, De Storm), Marc Willard (Dokter Tinus) en Ties Schenk (Docklands). Schrijvers van onder meer de televisieseries Penoza en Divorce werken mee aan het script van de nieuwe serie.

Van het eerste seizoen van Zwarte Tulp worden twaalf afleveringen gemaakt. Over het budget van de serie wil Videoland niets kwijt. De serie wordt geproduceerd door NL Film.

Groot voorbeeld voor Videoland is het succes dat Netflix heeft met eigen series als House of Cards en Orange is the New Black. In de Verenigde Staten behoren eigen producties al tot de belangrijkste wapens in de concurrentie tussen betaalkanalen die films en series aanbieden. Internetbedrijven als Yahoo en Amazon geven vele miljoenen uit aan eigen content om het de populaire Netflix het hoofd te bieden.

Net als bij Netflix zijn de series bij Videoland in een keer helemaal te zien. De afleveringen maken deel uit van het Unlimited-abonnement (voor een vast bedrag van 10 euro onbeperkt series en films kijken), maar kunnen ook los besteld worden. De dienst onderscheidt zich verder van Netflix door ook online actuele films aan te bieden.

undefined

Meer over