Vicente verschalkt Schalken in Doha

Sjeng Schalken is er niet in geslaagd de derde ronde van het tennistoernooi in Doha te bereiken. De Limburger liet zich verrassen door de Spanjaard Fernando Vicente....

Schalken was in Quatar als derde geplaatst. In de eerste ronde was hij nog te sterk voor de Marokkaan Alami. Tegen Vicente verloor hij de eerste set met 6-1. Hij herstelde zich en won de tweede set met 7-5. Daarna was het weer de Spanjaard die keihard toesloeg: 6-1. Tegenstander van Vicente in de kwartfinales wordt de Chileen Marcelo Rios, terug na langdurig blessureleed.

Ook Amanda Hopmans en Edwin Kempes gingen in respectievelijk Auckland en Chennai in de tweede ronde onderuit. Hopmans verloor in haar tweede partij met 6-2 6-3 van de als achtste geplaatste Amerikaanse Lilia Osterloh. Kempes redde het niet tegen Michal Tabara.

De Tsjech won de eerste set met 6-4 van de Amsterdammer. In het vervolg was Kempes kansloos: 0-6. In het toernooi in het Indiase Chennai maakte de als derde geplaatste Cédric Pioline geen fout. Nadat dinsdag de Zweed Norman en de Argentijn Squillari, respectievelijk de nummer één en twee van de plaatsingslijst, werden uitgeschakeld hield de Fransman de schade tegen de Haïtiaan Agenor beperkt tot verlies van de eerste set: 4-6. Daarna trok Pioline de partij naar zich toe: 6-3, 6-2.

De Verenigde Staten en Zwitserland behaalden hun tweede overwinning in het toernooi om de Hopman Cup. Het Amerikaanse koppel Monica Seles en Jan-Michael Gambill versloeg in groep B het Russische tweetal Marat Safin en Jelena Likovtsjeva met 2-1.

Safin, die maandag nog verloor van de Belg Olivier Rochus, behaalde tegen Gambill de eerste overwinning van het jaar (6-4, 6-7, 6-3), maar kon de tweede nederlaag van Rusland hiermee niet voorkomen. Seles was in het andere enkelspel met 6-3, 6-3 te sterk voor Likovtsjeva. Het Amerikaanse duo besliste het duel in het dubbel: 4-6, 6-2, 6-2.

Seles kreeg in Perth na haar enkelpartij de schrik van haar leven toen een handtekeningenjager langs de bewakingsbeambten glipte en de tennisster op de schouders tikte. De Amerikaanse werd in 1993 door een gestoorde tennisfan neergestoken in Hamburg. Ze was 27 maanden uitgeschakeld en heeft sindsdien nooit meer in Duitsland gespeeld.

Meer over