Vet

LOES REIJMER

Naam? La Sosta ('Altijd vers is een groot succes').

Adres? Van Starkenborghof 9 in Utrecht.

Tijdstip? 20.45 uur.

Hoe zitten we erbij? Uiterst sfeervol. La Sosta (met een eclectische kaart van pizza, pasta, shoarmaschotels en frituur) huist op het parkeerterrein van winkelcentrum Kanaleneiland. Het half overdekte terras biedt een mooi uitzicht op getunede auto's en kapotgeslagen pakken yoghurt. Tegen de skyline van de karakteristieke Kanaleneilandbouw, gaat de zon langzaam onder.

Bediening? Enthousiast.

Is er wat te lezen? Nou en of. De inhoud van de leesportefeuille is zelfs verrassend. Bij La Sosta geen vergeelde Story, maar enkel lectuur voor Echte Mannen.

Wat eten we? Een eclectische kaart vraagt om een eclectische bestelling. We nemen een kipshoarmaschotel, turkse pizza, kaassoufflé, broodje kroket en een patatje 'Tilburgse oorlog' (door de jongste medewerker 'een alles-ie' genoemd). Het patatje Tilburgse oorlog is besteld door vriendin M. professor in de hogere cafetariakunde. Gedreven door wetenschappelijke nieuwsgierigheid en aangejaagd door filosoof Karl Popper probeert zij haar stelling (of levensinstelling) dat je shoarma moet bestellen in shoarmazaken en patat in snackbars, onderuit te halen.

En? Dat lukt. De friet is namelijk goed, en de shoarma eigenlijk ook.

Prijs? 19,50 euro

Komen we terug? Ja. Door deze nieuwe wetenschappelijke inzichten zijn we ook benieuwd naar die pasta marinara, of de calzone ripieno.

Cijfer? 8

undefined

Meer over