Verzorger 'Die Mannschaft' raakt zwaar geblesseerd

Voor de eerste keer in zijn ruim 25-jarige loopbaan als fysiotherapeut van de Duitse voetbalselectie moet Klaus Eder een interland missen vanwege een blessure.

De onfortuinlijke Klaus Eder. Beeld reuters
De onfortuinlijke Klaus Eder.Beeld reuters

De vertrouwde verzorger van 'Die Mannschaft' ging vrijdag tijdens het WK-kwalificatieduel met Oostenrijk (3-0) onderuit terwijl hij een sprintje trok naar de geblesseerd geraakte Marcel Schmelzer. De fysieke gevolgen waren ingrijpend: een gebroken ringvinger en een spierscheuring in zijn been.

'Ik moet nu doen wat ik altijd tegen de spelers zeg als ze een blessure hebben: geduldig zijn en niets forceren', liet Eder zondag weten op de website van de Duitse voetbalbond (DFB). Dinsdag zal hij de wedstrijd tegen De Faröer op televisie dienen te volgen.

Opvallend was dat de onfortuinlijke hulpverlener, die ook onder anderen U2-zanger Bono tot zijn klantenkring mag rekenen, aanvankelijk helemaal niet in de gaten had dat hij flink wat letsel had opgelopen bij zijn valpartij. Zo lapte hij eerst Schmelzer nog professioneel op.

'Je moet de werking van adrenaline niet onderschatten. Ik dacht dat het allemaal wel meeviel. Bovendien wilde ik me op de wedstrijd concentreren. Pas toen ik na afloop de trap afliep naar de catacomben, kreeg ik door dat er iets serieus mis was.'

null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld Bongarts/Getty Images
Beeld Bongarts/Getty Images
Meer over