Vertrek Atteveld naar Vitesse vooral eigen wens van speler

Runner-up Roda JC houdt ernstig rekening met het vertrek van Raymond Atteveld naar Vitesse. De verdedigende middenvelder die met zijn gedrevenheid aan de basis stond van het uitstekende seizoen van de Kerkraadse club, wil graag naar Vitesse en kan voor drie jaar tekenen bij de Arnhemse subtopper-met-de-grote-plannen....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

Bij Roda, dat met Vitesse nog geen akkoord heeft bereikt over de transfer, heeft de vorig jaar aangetrokken Atteveld nog een jaar te gaan. Volgens de geplaagde voorzitter Pickée van Roda, strijder tegen de illegaliteit in de transferverwikkelingen, heeft Vitesse correct gehandeld.

De Gelderse club heeft vroegtijdig laten weten de 28-jarige aanjager te willen contracteren. Pickée: 'Atteveld zelf wil graag naar Vitesse. Waarom? Misschien dat hij meer kan verdienen in Arnhem.' De speler in kwestie, vorig seizoen geregeld geschorst na weer een gele kaart, is op vakantie.

Vitesse is behoorlijk actief op de transfermarkt. Die activiteit komt voort uit het vertrek van veel talent (Gillhaus aar Japan, Helder naar Arsenal, Cocu en Van der Weerden naar PSV) en de daardoor geïnde miljoenen. Vitesse haalde rechtsbuiten Koswal (Dordrecht), spelmaker Gorter (FC Utrecht), linkerverdediger/middenvelder Van Wanrooy (NEC) en linksbuiten Laros (Willem II), hoewel over die laatste transfer nog geen overeenstemming bestaat met Willem II. Mogelijk volgt een arbitragezaak.

Atteveld zou na linksbuiten Huiberts en rechtsbuiten (of middenvelder) Iwan de derde speler uit de basisploeg zijn die vertrekt. Over Iwan, die tot woede van Roda bij Feyenoord tekende terwijl zijn contract in Kerkrade doorliep en Roda van niets wist, wordt binnenkort ook gearbitreerd. De arbitragecommissie van de KNVB bepaalt daarin de transferprijs die Feyenoord dient te betalen. Roda heeft zelf Ooijer (Volendam) en Roelofsen (MVV) aangetrokken.

Eric Viscaal voetbalt komend seizoen bij Grasshopper Zürich. De kampioen van Zwitserland heeft de Nederlandse aanvaller voor een jaar gehuurd van AA Gent, met een optie tot koop. Viscaal vervangt Ron Willems, die waarschijnlijk vertrekt bij Grasshoppers.

De 27-jarige Viscaal speelde, na zijn vertrek bij PSV, de laatste zes seizoenen in België. Hij kwam uit voor Beveren, Lierse SK en AA Gent, waar hij nog een langdurig contract had. De aanvaller, die vooral opvalt door zijn kapbeweging en het afschermen van de bal, stond eveneens in de belangstelling van PAOK Saloniki, de club van trainer Arie Haan. Een jaar geleden was hij nog kortstondig op proef bij Ajax. Hij kwam enkele keren uit voor Oranje. Bij Grasshoppers moet Viscaal een aanvalsduo gaan vormen met international Subiat. Grasshoppers speelt in augustus een voorronde voor de Champions League.

Meer over