Vermist raadslid waarschijnlijk dood gevonden

Bij een gemaal in de Bergsche Maas bij Drongelen is woensdagmiddag waarschijnlijk het stoffelijk overschot van het vermiste VVD-raadslid Henri du Long uit Vught gevonden....

ANP

Burgemeester Roderic van de Mortel van Vught heeft alle officiële gemeentebijeenkomsten die deze week nog stonden gepland, direct afgelast.

De politie zegt ‘aanwijzingen’ te hebben dat het om het lichaam van 60-jarige Du Long gaat, maar wacht de definitieve identificatie af. Deze vindt donderdag of vrijdag plaats. Dan moet ook meer duidelijk zijn over de doodsoorzaak.

Een passant alarmeerde de politie woensdagmiddag omstreeks 13.15 uur. De politie Midden- en West-Brabant begon een onderzoek dat na enige tijd werd overgedragen aan het korps Brabant-Noord, omdat het gezien de vindplaats mogelijk ging om het verdwenen gemeenteraadslid.

Du Long is sinds 11 december vermist. Een dag later werd zijn auto leeg aangetroffen nabij in Cromvoirt.

Vorige maand nog zocht de politie even verderop stroomopwaarts in het Drongelens kanaal tussen Waalwijk en Den Bosch naar de man. Bij de zoektocht naar het raadslid werden onder andere een helikopter, brandweerduikers, speurhonden en sonarapparatuur ingezet.

Meer over