Vermist meisje dood aangetroffen bij Grouw

Bij het stoffelijk overschot dat de politie donderdagavond heeft gevonden bij het Friese Grouw, gaat het inderdaad om het vermiste meisje uit Utrecht. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De plek tussen de rietkraag en het schip in de jachthaven van Grou waar de politie een stoffelijk overschot heeft gevonden tijdens de zoektocht naar een vermist meisje van 17 uit Utrecht. Beeld anp
De plek tussen de rietkraag en het schip in de jachthaven van Grou waar de politie een stoffelijk overschot heeft gevonden tijdens de zoektocht naar een vermist meisje van 17 uit Utrecht.Beeld anp

De 17-jarige verdween in de nacht van woensdag op donderdag nadat ze rond 4 uur was vertrokken van een plezierjacht in de haven van Grouw. De politie vond het lichaam in de buurt van de plek waar het meisje voor het laatst is gezien. Dat was bij de Hellingshaven.

Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.

Donderdag zijn de hele dag hulpdiensten op zoek geweest naar het meisje. Dat gebeurde onder meer met een helikopter en sonarapparatuur. Ook zijn boten in de haven doorzocht. Door de zoekactie was het scheepvaartverkeer bij Grouw gestremd.

Meer over