Verliezers onze Helden!

De verkiezing voor de Eppie Bleeker Trofee, het grote en oprechte eerbetoon aan de Verliezers in de Nederlandse sport, is een groot succes!...

De jury wil hierbij een klein misverstand uit de weg ruimen: de term losers is door een paar trouwe HNS-lezers té negatief opgevat (zie ook Geachte Directie). De Eppie Bleeker Trofee is niet voor schlemielen, maar voor heldhaftige Verliezers, zij die de nederlaag met opgeheven hoofd tegemoet treden en schaterlachen om de afgang.

Een enkele (jeugdige) deelnemer vroeg zich af wie Eppie Bleeker eigenlijk is. De Eeuwige OnbekendeVerliezer? Nee!

Eppie Bleeker was een schaatser uit de jaren zeventig van de vorige eeuw.

Hij wist vaak Eppie op schitterende Bleeker Trofee wijze te winnen. Maar hij kon ook heroïsch verliezen en was zo een grote troost voor alle verliezers op de tribune.

Eppie Bleeker, onze grote held!

Nog even de genomineerden op een rijtje.

Mannen: Edwin Jongejans, Winston Bogarde, Raymond Joval. Vrouwen: Marianne Timmer, Verona van de Leur, Inge de Bruijn. VIP's: Leo Beenhakker, Johan Cruijff, Bert van Marwijk. Ploegen: Rabobank wielerploeg, vrouwen handbalteam. Dieren:

Painted Black, de hond van Gianni Romme, Sneeuwvlokje de albino-gorilla.

Bij de ploegen ontbreekt ditmaal het Nederlands waterpoloteam, omdat de jury is gebleken dat die ploeg via een achterdeur nog een kans op de Spelen heeft. Dat heeft natuurlijk met heroïsch verliezen niets te maken.

U bent bij het stemmen niet gebonden aan de genomineerden, iedereen mag zijn eigen Verliezer naar voren schuiven als favoriete Koning(in) van de Nederlaag! Onder alle inzenders worden vijf schitterende (door de directie geschreven én gesigneerde) sportboeken verloot.

Meer over