'Verleide docent is gewoon een sluwe man'

In de brief van de dag reageert een vrouw op de ingezonden brief van Filmacademie-docent Leo Jacobs, die naar eigen zeggen geen studente verleidde maar door een studente werd versierd.

De Filmacademie in Amsterdam, waar docent Leo Jacobs lesgaf. Beeld anp
De Filmacademie in Amsterdam, waar docent Leo Jacobs lesgaf.Beeld anp

Verleide docent Franciscaan Leo Jacobs, kent u het verhaal nog van Jezus, die de menigte opriep met de woorden: 'Wie zonder zonden is, werpe de eerste steen naar deze vrouw'? De vrouw werd verdacht van overspel en moest worden gestenigd. U pakte die steen, want u heeft nauwelijks zonden begaan, en gooide deze naar die 'beeldschone, wijze' 21-jarige studente ('Verleid door studente', O&D, 21 juli). U, docent aan de Filmacademie, had haar nog zo gewaarschuwd met de woorden: 'Lief kind, ik ben precies drie keer zo oud als jij.'

Haar glimlach trok u over de streep. Het was zo mooi, dat u daarna nooit meer de aanvechting had vreemd te gaan. Het was 'pure liefde' en daar is nooit iets mis mee. Hetzelfde gebeurt bij kindermisbruik. Volgens de daders bieden de kinderen zichzelf aan! U bent een sluwe man, u wilt de nu 38-jarige vrouw voor zijn. U bent als de dood dat zij u nog als dader aanwijst. Ik hoop dat deze vrouw uw verhaal herkent en ons haar verhaal laat horen.

Ank van der Spek, St. Michielsgestel

Meer over