Verhoren van getuigen drama Alphen begint eind mei

Twee slachtoffers van het schietdrama in een winkelcentrum in Alphen aan den Rijn, mogen eind mei de vader van schutter Tristan van der Vlis, de tweede verdachte en de voorzitter van de schietvereniging horen. Een woordvoerster van de rechtbank in Den Haag zei dinsdag dat er twee dagen zijn uitgetrokken; dinsdag 21 mei en maandag 27 mei en dat de verhoren openbaar zijn.

null Beeld ANP
Beeld ANP

De twee slachtoffers van het schietdrama in april 2010 in winkelcentrum De Ridderhof willen de voorlopige getuigenverhoren houden om erachter te komen of er genoeg bewijs is om iemand voor hun schade te laten opdraaien.

De mensen die zij als getuigen hebben opgeroepen zouden volgens de slachtoffers onvoldoende hebben gedaan om het schietincident te voorkomen. Het gerechtshof in Den Haag gaf in november toestemming voor de voorlopige getuigenverhoren.

De slachtoffers wilden ook vragen stellen aan onder anderen minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie, de directeur van de GGZ en de korpschef van het betreffende politiekorps. Maar daarvoor is geen toestemming gegeven.

Meer over