Verenigde Staten #JackWhite India #ToiletScam Verenigde Staten #TheHobbit

Jack White, momenteel volop in de belangstelling met zijn nieuwe plaat Blunderbuss, gaat de soundtrack schrijven voor Johnny Depp-vehikel The Lone Ranger. Het is de eerste keer dat White zich aan een dergelijk project waagt. The Lone Ranger is de verfilming van de gelijknamige westernserie uit de jaren vijftig en wordt in mei van 2013 in de bioscoop verwacht. Depp speel in de film de rol van Indiaan Tonto.

In de Indiase deelstaat Uttar Pradesh zijn ongeveer 11 miljoen toiletten verduisterd. Om ontlasten in de buitenlucht tegen te gaan, werd door de centrale overheid tien jaar geleden een grootschalig subsidieplan op poten gezet. Uttar Pradesh heeft altijd geroepen dat met het geld ruim 17 miljoen toiletten zijn gebouwd. Nieuw onderzoek wijst uit dat slechts 5,5 miljoen woningen van een toiletpot zijn voorzien. De belastingbetaler heeft voor het sanitair betaald.

Regisseur Peter Jackson heeft op filmbeurs CinemaCon de eerste beelden laten zien van The Hobbit. Jackson werkt met digitale camera's en filmt 48 in plaats van 24 frames per seconde, voor een 'vloeiender en realistischer' beeld. De nieuwe methode viel niet bij iedereen in de smaak. Zo zouden vooral de scènes met acteurs en sets te lijden hebben onder het hyperrealisme. 'Het leek op een tv-film', klaagde een van de aanwezigen.

undefined

Meer over