Verdachten moordzaak Helmond aangehouden

De Duitse politie heeft deze week in Berlijn drie mannen aangehouden die worden verdacht van de moord op drie mannen in Helmond op woensdag 26 februari....

De drie slachtoffers, die de politie in een woning aan de Statenlaan in Helmondse nieuwbouwwijk Brandevoort aantrof, zijn door het hoofd geschoten. De slachtoffers waren de 30-jarige bewoner van het huis, een 33-jarige man uit Venlo en een 28-jarige man uit Oosterhout.

De politie in Helmond zei vrijdag dat de driedubbele moord waarschijnlijk met een drugsdeal heeft te maken. In de woningen vond ze een grote hoeveelheid drugs en grondstoffen voor de productie van verdovende middelen: 11 kilo amfetamine, 4.000 XTC-pillen en 16 liter BMK (de grondstof voor amfetamine), goed voor de productie van 160.000 XTC-pillen.

Behalve de drie verdachten voor de moord zijn nog vijf mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de drugsdeal. Drie van hen komen uit Eindhoven. De zondag na de moord meldden zij zich bij de politie in Helmond. Hun verhaal leidde tot de aanhouding van de drie verdachten in Berlijn. Verder hield de politie nog een 21-jarige man uit Gemert aan en een 36-jarige Marokkaan.

Van de hoofdverdachten zal de Duitser waarschijnlijk in eigen land worden berecht, omdat Duitsland geen onderdanen uitlevert.

Meer over