Verdachte sm-moord bezocht moordsites

De 28-jarige Arwen B. uit het Gelderse Oosterhout heeft de moord op haar internetdate afgelopen juli zorgvuldig gepland, met geld als motief....

Van Veen: ‘De vrouw zette vanaf april contactadvertenties met mogelijkheid tot sm en maakte een ‘boodschappenlijstje des doods’ en een planning. Ook bezocht ze internetsites die aandacht besteden aan hoe je een lichaam kan laten verdwijnen. Toen het 50-jarige slachtoffer uit Kampen toehapte en zich liet boeien en blinddoeken, probeerde ze hem zijn pincode te ontfutselen. Vervolgens stak ze hem zeven keer met een mes.’ Twee vluchtpogingen mochten niet baten.'

Na het overlijden ‘s middags probeerde B. nog tot in de avond de sporen van het bloedbad uit te wissen. Uiteindelijk belde ze de politie toen dat kansloos leek.

B. heeft direct bekend dat zij de man uit Kampen heeft doodgestoken. Later werd duidelijk dat er sprake was van een boodschappenlijstje en een planning die door de wc waren gespoeld. Meerdere attributen waren aangeschaft. In de badkamer lagen een bijltje en twee handzagen klaar naast een rol met grote vuilniszakken. Ook is er een notitie aangetroffen over wanneer de beste momenten waren om twee keer achter elkaar een maximaal bedrag te pinnen. Volgens de officier van justitie wilde B. met haar zus naar Nieuw-Zeeland om daar een horecabedrijf te starten. Ze zou bewust op een welgesteld slachtoffer uit zijn geweest.

B. stelt zelf dat zij een timide type is die een keer de dominante rol wilde. Tijdens de afspraak bij haar thuis zouden de rollen ineens zijn omgedraaid. Het slachtoffer zou haar hebben aangerand en aangevallen met het mes en met een tafelpoot. Daarop zou een worsteling zijn ontstaan waarin de 50-jarige man het fatale letsel opliep. Volgens de advocate moest B. zich verdedigen, en zijn de rechercheurs te kort door de bocht gegaan met hun moordconclusie. Het onderzoek zou ook losse eindjes bevatten.

De officier van justitie wijst dat van de hand. Van de man is de keel over een lengte van 16 centimeter doorgesneden en meerdere steekwonden waren acht centimeter diep. De rechtbank doet uitspraak op 23 januari.

Meer over