Verdachte in zaak Anne Faber gaat meewerken aan persoonlijkheidsonderzoek

Michael P. gaat meewerken aan een persoonlijkheidsonderzoek in het Pieter Baan Centrum (PBC). Dat bevestigt zijn advocaat Niels Dorrestein naar aanleiding van een bericht van RTL Nieuws. Volgens het Openbaar Ministerie is P. verantwoordelijk voor de ontvoering, verkrachting en dood van de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht. Volgens zijn advocaat zal P. zich coöperatief opstellen.

De kliniek Altrecht Aventurijn, hier verbleef verdachte Michael P.Beeld ANP

De 27-jarige P. werd eerder al eens veroordeeld voor een zedenmisdrijf. In 2012 kreeg hij 11 jaar celstraf wegens onder andere twee verkrachtingen. Hij was 'trots' dat hij onder bedreiging van een vuurwapen twee meisjes van zestien en zeventien jaar had verkracht, en sprak over een uitgekomen droom. Hij weigerde destijds mee te werken aan het onderzoek van het PBC. Hierdoor kon er geen stoornis worden vastgesteld, en legde de rechter hem geen tbs op.

Het lichaam van de 25-jarige Faber werd na een vermissing van bijna twee weken op 12 oktober in Zeewolde gevonden. P. zat op dat moment vast in een kliniek in Den Dolder. Hij kwam in beeld nadat zijn DNA op de gevonden jas van Faber was aangetroffen. Ook zijn bloedsporen van de studente gevonden in de auto die P. tot zijn beschikking had. In januari moet P. voor de rechter verschijnen tijdens een voorbereidende zitting. Of P. een bekentenis heeft afgelegd, kan Dorrestein niet zeggen.

Meer over