Verdachte crèchemoord langer vast

De verdachte van de moord op crèche-eigenaresse Arzu Çakmakçi-Erbas blijft langer vastzitten. De rechter-commissaris heeft hem vrijdag veertien dagen langer in bewaring gesteld.

ANP

De politie arresteerde Nevzat K. woensdag in het Erasmuspark in Amsterdam-West. De politie beschouwt de 41-jarige man als de belangrijkste verdachte van het doodsteken van Çakmakçi-Erbas bij haar kinderdagverblijf Moeders Schoot op 10 augustus. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat er andere personen betrokken waren bij de dodelijke steekpartij.

De 32-jarige Çakmakçi-Erbas werd twee weken geleden neergestoken op de parkeerplaats voor het dagverblijf, vlak nadat ze dat had afgesloten. Zij overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

K. houdt tot nu toe de kaken stijf op elkaar. Hij is volgens de politie verslaafd aan drank en drugs en zou eerder betrokken zijn geweest bij ernstige geweldsmisdrijven. Wat zijn motief zou kunnen zijn geweest, is nog steeds onduidelijk. De moord had in ieder geval niets met de crèche te maken. Ook was er geen relatie tussen K. en het slachtoffer.

Meer over