Veilig troosten

Dat Eindhovenaren nogal wat moeite hebben met verhuizen, was Niche genoegzaam bekend. Maar het gebeurt niet dagelijks dat ze tijdens een televisie-interview zo emotioneel worden dat de tranen vrijelijk stromen....

Donderdagavond, tijdens het RTL-programma Barend & Van Dorp, maakte PSV'er Zeljko Petrovic bekend naar Japan te verhuizen. Nog even als 32-jarige voetballer een klapper maken. Maar Eindhoven verlaten is hard, ook voor de kinderen. Tranen biggelden over zijn wangen.

Interviewer Henk van Dorp was zo begaan met de arme Zeljko dat hij spontaan zijn zakdoek trok. Een sympathiek en mooi menselijk gebaar. Even werd het Niche ook te machtig, totdat de gedachte zich opwierp of het 'uitlenen' van de zakdoek wel zo hygiënisch is. En is de stoffen zakdoek niet in onbruik geraakt?

Als het aan Kleenex ligt, gebruikt iedereen papieren: gewone, ultrasoft, ultrabalsum of decoratief. De fabrikant gaat de 'penetratiegraad' van de markt zelfs verhogen door de soap GTST te sponsoren. Elke uitzending wat tissues door het beeld.

Maar lang niet iedereen is aan het papier. Zeker de helft van de Nederlanders prefereert een stoffen zakdoek, leert een mini-onderzoek van Niche.

'Snuit lekkerder, ik was ze en strijk ze ook.' De Hema verkoopt jaarlijks 'enkele miljoenen' stoffen zakdoeken, die ook beter zijn voor het milieu. Scheelt vrachten bomen.

Niche snuit voortaan in stof en gebruikt voor veilig troosten papier. Want als de arme Petrovic pech heeft, mist hij het vliegtuig naar Japan omdat een gemene griep hem aan zijn sympathieke Eindhovense bed kluistert.

Peter van den Berg

Meer over