Veerkrachtig VVV neemt voorschot op lijfsbehoud

VVV-Venlo heeft een forse stap gezet op weg naar het behoud van een plek in de Eredivisie. In de eerste finalewedstrijd van de play-offs om promotie en degradatie behaalde de Venlose club een zwaar bevochten 2-1 overwinning op het fel strijdende Helmond Sport, dat in de slotfase een 1-0 voorsprong verspeelde.

null Beeld

Helmond Sport miste op het knusse sportpark De Braak Jeffrey Althaar en Guus Joppen. Beiden komen volgend seizoen uit voor VVV Venlo, waardoor trainer Hans de Koning het verstandiger achtte die twee buiten de selectie te houden. Ondanks die aderlating begon Helmond Sport niet slecht aan het duel. In de beginfase miste spits Erik Quekel een dot van een kans.

Al snel was VVV Venlo voetballend de bovenliggende partij. Op het middenveld heerste het trio Marcel Meeuwis, Danny Holla en Barry Maguire, maar veel effect sorteerde hun inbreng niet. Spits Michael Uchebo liet vrijwel alle ballen van zijn voeten springen en op de vleugels kwamen Steven Berghuis en Yanic Wildschut hun directe bewakers nauwelijks voorbij.

Echte kansen creëerde VVV de eerste helft dan ook niet. Alleen Uchebo miste op aangeven van Wildschut een goede mogelijkheid, maar doelman Björn Sengier voorkwam het openingsdoelpunt. Zoals aan de andere kant keeper Dennis Gentenaar op slag van rust Quekel van een treffer afhield.

Na bijna een kwartier in de tweede helft kwam Helmond Sport op voorsprong. Via een wonderschoon doelpunt van Youssef Koubali, die van grote afstand doelman Gentenaar met een prachtig schot kansloos passeerde. Tien minuten later verzuimde Sebastian Stachnik de marge te verdubbelen.

VVV schrok daarvan wakker. De ploeg zocht de aanval in een hogere versnelling. Dat resulteerde een kwartier voor tijd in de gelijkmaker. Verdediger Ismo Vorstermans kopte een vrije trap van Danny Holla achter doelman Sengier, die bij die treffer niet vrijuit ging. VVV rook de winst, mede omdat Helmond Sport het conditioneel nog maar moeilijk kon bijbenen. Drie minuten voor tijd deelde Danny Holla met een droge knal de genadeklap uit.

null Beeld
null Beeld
null Beeld
null Beeld
Meer over