Veel vertraging op snelwegen door regen

De combinatie van regen en veel mensen die weer naar hun werk gaan, leidt deze morgen tot veel files op de snelwegen.

Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

Bij Amsterdam is dinsdagochtend de verbindingsweg van de A1 naar de A10 richting Haarlem dicht. Er staat daardoor veel file op de de A1 en de A6. Volgens Rijkswaterstaat gaat de weg bij knooppunt Watergraafsmeer pas rond 10.30 uur weer open.

Op de A1 stond rond 08.00 uur ruim 18 kilometer file tussen Blaricum en Diemen. De vertragingstijd loopt op tot bijna veertig minuten. Automobilisten die naar Amsterdam willen, kunnen bij Diemen het beste kiezen voor de A9 en dan over de A2 naar de hoofdstad rijden.

Door de file op de A1 is het ook erg druk op de A6 bij Almere. Tussen Almere-Buiten-West en knooppunt Muiderberg stond 13 kilometer stilstaand verkeer. Automobilisten hebben ook daar meer dan een halfuur vertraging, aldus de ANWB.

Drukte bij Rotterdam
Op de A15 richting Europoort is een groot ongeluk gebeurd. Zes personenauto's reden vanmorgen op elkaar waardoor een lange file ontstond. Automobilisten moesten tussen Rotterdam en Spijkenisse rekening houden met bijna een uur vertraging.

Vanwege het ongeluk werden twee van de drie rijstroken afgesloten. Rond 08.00 waren alle auto's weggesleept en kwam het verkeer weer op gang.

Volg het verkeer verder via de ANWB op Twitter

Meer over