Veel Maleisiërs op de vlucht voor overstromingen

Ruim negentigduizend mensen in het zuiden van Maleisië zijn geëvacueerd in verband met hevige overstromingen. In de stad Kota Tinggi in de deelstaat Johor staat het water zo hoog dat alleen de daken van woningen nog zichtbaar zijn....

ANP

De overstromingen volgen op soortgelijke wateroverlast in december, toen zeker zeventien mensen verdronken. Veel evacués van de vorige overstromingen waren nog maar net teruggekeerd in hun huis, toen zij opnieuw hun koffers moesten pakken. Net als vorige keer zijn wegen en spoorwegen geblokkeerd en is de stroom in veel gebieden uitgevallen.

De politie in Johor zei dat het sinds donderdagavond onophoudelijk heeft geregend en dat inmiddels 92.500 mensen naar 355 opvangcentra zijn overgebracht. Weersvoorspellers verwachtten aanhoudende regen tot ten minste maandag.

De krant New Straits Times berichtte dat Kota Tinggi alleen nog bereikbaar is per boot of helikopter. Het water staat er minstens drie meter hoog. De Maleisische premier Abdullah Ahmad Badawi zei voor Johor de noodtoestand te overwegen. De vorige overstromingen richtten voor ruim honderd miljoen ringgit (22 miljoen euro) schade aan.

Meer over