Veel festiviteiten in Nederland afgelast

Het officiële programma voor Koninginnedag in Apeldoorn is afgelast. Ook in veel andere steden zijn festiviteiten of delen daarvan geannuleerd (met video).

Ook in Rotterdam zijn de officiële festiviteiten inmiddels afgelast. De Bond van Oranjeverenigingen adviseert alle oranjeverenigingen om de openbare optredens af te gelasten. Dat zei voorzitter Michiel Zonnevylle van de bond donderdag.

Amsterdam
De gemeente Amsterdam vraagt feestvierders huiswaarts te keren. Op ongeveer twintig lichtborden in de stad is te lezen: ‘Uit respect voor de slachtoffers in Apeldoorn verzoeken wij u naar huis te gaan.’ Dat heeft een woordvoerster donderdagavond bekendgemaakt. In de hoofdstad vonden geen officiële festiviteiten plaats, maar de stad laat weten dat als dit wel zo zou zijn geweest, deze zouden zijn afgelast.

De Toppers (René Froger, Jeroen van der Boom en Gordon) hun concert op het Museumplein in Amsterdam afgelast uit respect voor de slachtoffers en hun familie. Maastricht en Tilburg hebben de vuurwerkshows voor donderdagavond geannuleerd. Op de website van de Haagse band Kane is te lezen dat ook zij het geplande optreden annuleren, donderdagavond op het Museumpleinconcert van Radio 538. Het concert van Radio 538 gaat wel door, maar in een soberdere versie dan gepland.

Tekst loopt door onder video

]]>

In Maastricht, Eindhoven en Breda hebben burgemeester en wethouders de officiële activiteiten geannuleerd. Ook de gemeente Utrecht heeft alle officiële feesten afgelast. Maastricht en Tilburg hebben de vuurwerkshows voor donderdagavond afgelast. In Arnhem zijn de festiviteiten ter gelegenheid van Koninginnedag om zes uur ‘s avonds voor vijf minuten stilgelegd.

Meer over