VCC faalt aan bat tegen Excelsior

De cricketcompetitie stevent af op een spectaculair einde. Stressbestendigheid lijkt voor de vijf kanshebbers het toverwoord te worden op de laatste zes wedstrijddagen....

Van onze cricketmedewerker

AMSTERDAM

Aan bat faalde VCC volledig. Aanvoerder De Leede (21), Boerstra (28) en het 'bijtertje' Vroom (23 not out) zorgden voor een tergend langzaam opgebouwde score van 105 runs voor 8 wickets in 55 overs. De bowlers Van Troost, Carey en Esmeijer waren superieur. Vorige week toonde VCC in een sterk dubbel-weekeinde nog aan dat ieder totaal te verdedigen is. Ook Exceslior leek heel even ten onder te gaan tegen het collectief van VCC. Voor slechts 15 runs waren al drie Schiedamse batsmen aan de beurt geweest. Daarna hielden Marcel Schewe (54 not out) en de professional Carey (31 not out) echter het hoofd koel.

Hermes DVS is de laatste weken aan een indrukwekkende opmars bezig. ACC was voor dit team geen partij. Nadat de Amsterdammers 162 runs hadden vergaard (Aponso 59), haalden McRae (40) en vooral Bradley (71 not out) en Steven Lubbers (42 not out) de zege eenvoudig binnen. Ter Plegt had eerder vijf wickets genomen voor 44 runs.

VRA verloor vorige week twee keer, maar hervond zich tegen Quick Hg. Aan bat was Murray weer de grote man met 92 runs. Thampinayagam had met 62 runs ook een belangrijk aandeel in het totaal van 239. Quick verweerde zich via Van Lomwel (51), maar was op 164 all out. Leemhuis (4 wickets) en Singh (3) waren te goed voor de Haagse battingside.

HBS was de derde koploper die tot een overwinning kwam. Tegenstander Sparta ging voor 163 runs all out. Stuart bleek met 70 runs het enige gevaar voor de Haagse bowlers Bouter (3 voor 37) en Visser (3 voor 39. Abrahams (57) en opnieuw Bouter (35) maakten het karwei af.

Onderin lijken Kampong en UD te moeten uitmaken wie volgend jaar een stap terug moet doen. Kampong won eindelijk weer eens. Nadat vorige week Verzijl terugkeerde, maakte dit weekeinde Elferink tegen Rood en Wit zijn rentree. De geboren Zuidafrikaan was in de jaren tachtig een van de beste cricketers van Nederland, maar haakte al vroeg af. De eigenzinnige speler leverde nog geen opzienbarende bijdrage (11 runs en 1 wicket) aan de derde overwinning van Kampong. Jansen en Edwards hield als bowlers Rood en Wit kort. Coach Seccombe en een krachtig optreden van Maarten de Wit (37 waarbij vijf zessen) bezorgden Kampong de felbegeerde zege.

UD verloor met minimaal verschil van regerend kampioen VOC, dat 223 runs scoorde. Coach Cooper nam UD met 78 runs op sleeptouw naar een adembenemend slot. Vijf overs voor het einde moest de ploeg uit Deventer nog 40 runs maken. Met nog een bal te bowlen kwam UD op 2 runs van dat totaal. Batsman Loenen ging vervolgens run-out.

Stand: Excelsior 15-22, HBS 15-22, VRA 16-22, Hermes DVS 14-20, VCC 16-20, Quick 16-18, VOC 15-16, Rood en Wit 16-12, ACC 14-10, Sparta 16-8, Kampong 14-6, Kon. UD 15-6.

Meer over