VANDAAG

HIER EN NU komt met een vervolg op de onthulling van het bestaan van een illegale school in Rotterdam, opgericht door e omstreden iatrosoof J.P....

TIJD VOOR TWEE Columnist Jan Mulder is te gast bij Frits Spits. Radio 2, 12.02 uur.

'NA LUS' Precies twee jaar geleden raasde de orkaan Luís over het eiland Sint Maarten. Tientallen journalisten stortten zich dagenlang op het geteisterde eiland, maar al snel was de interesse van de media weg. Marlies Cordia reisde onlangs naar St. Maarten om te peilen hoe het er nu gaat. Radio 5, 13.08 uur.

OPIUM Petra Possel en Tonko Dop praten met kenners over Der Ring des Nibelungen, waarvan het eerste deel de afgelopen week bij De Nederlandse Opera in première ging. Radio 1, 20.02 uur.

NETWERK Aandacht voor de rol van het Openbaar Ministerie in geruchtmakende strafzaken, zoals het proces tegen De Hakkelaar. Een analyse waarin wordt gekeken hoe het OM de grenzen van het recht verkent. Nederland 1, 20.23 uur.

VILLA FELDERHOF In een huis aan de Cote d'Azur ontvangt Rik Felderhof dichteres Nel Benschop en journalist Willem Oltmans. Nederland 1, 21.05 uur.

METAMORPHOSEN De NPS brengt in 30 afleveringen Metamorphosen van Ovidius in de vertaling van M. d'Hane-Scheltema op de radio. Rond het begin van onze jaartelling schreef Ovidius dit 12 duizend verzen tellende boek, waarin de geschiedenis van de wereld, van oerknal tot het jaar nul, wordt verteld in 130 gedaantewisselingen. De radiobewerking (ruim 17 uur) liet de tekst letterlijk intact. Geen dramatisering, maar een gezamenlijke vertelling door 43 acteurs, onder wie Krijn ter Braak, Elisabeth Andersen, Porgy Franssen, Ton Lutz, Jacqueline Blom en André van den Heuvel. Muzikale bijdragen van: Han Bennink, Ernst Reijseger en Michael Moore. Metamorphosen is geregisseerd door Peter te Nuyl. Radio 5, 23.11 uur, in het programma De Avonden.

HET UUR VAN DE WOLF: HET WERKTEATER Documentaire van Niek Koppen over de geschiedenis van het Werkteater, de roemruchte theatergroep uit de jaren zeventig. Nederland 3, 23.25 uur.

DAMOKLES Nog nooit was het Russische ruimtestation Mir zoveel in het nieuws als in de zomer van 1997. Programmamaker Ernst Lissauer volgde gedurende die periode de Hagenaar Chris van der Berg, die met eigen ontvangstapparatuur de communicatie tussen de kosmonauten van de Mir en de basis in Rusland volgde. Radio 1, 00.02 uur.

Meer over