VANDAAG

RETOURTJE AUSTRALIE De geschiedenis van Australië is bloedig, vooral sinds de blanke kolonisten de strijd aangingen met de oorspronkelijke bewoners, de aborigines....

STUDIO SPORT Op de rustdag in de Tour aandacht voor dopinggebruik in het wielrennen. Te gast zijn Emile Vrijman van het Nederlands Centrum voor Dopingvraagstukken en oud-ploegleider Jan Gisbers van PDM en Festina. Nederland 2, 19.02 uur.

ZEMBLA Ouderlijke onmacht. In het gezin Stomphorst worden steeds weer kinderen geboren die steeds weer worden weggehaald door de Kinderbescherming. Wat is er terechtgekomen van de vier kinderen die al eerder uit huis geplaatst zijn en waar zal het vijfde kind opgroeien? Nederland 3, 20.47 uur.

HET ANDERE GEZICHT Ze was wekelijks te zien op de tribune van Het Lagerhuis en wil nu de politiek in: Laila Berrich, voorzitter van de Arabische studentenvereniging Eurabia. Een portret. Nederland 1, 21.01 uur.

ARTSEN VAN DE 21STE EEUW Linda Hamilton is psychotherapeute en ex-balletdanseres. Zij houdt zich in New York bezig met de psychische problemen van kunstenaars en dansers. Nederland 2, 22.00 uur.

NACHTLEVEN Wat doen gewone Nederlanders als ze zich in het nachtleven storten? Drie personen worden door de camera gevolgd op hun avondje uit. RTL 4, 22.30 uur.

HET RECES Sjors Fröhlich praat drie afleveringen met buitenlandse gasten. Vandaag: Jean-Luc Dehaene, premier van België. Nederland 1, 23.16 uur.

MOVIEBOX Een special over actrice Nicole Kidman, in eerste instantie bekend door haar huwelijk met Tom Cruise, maar zelf ook steeds meer op het witte doek te zien. SBS 6, 23.30 uur.

Meer over