Vandaag

RADIO..

ACTUALITEITEN

BUITENHOF De oud-ministers Van Mierlo en Van Thijn reageren op de deelneming van Jörg Haider aan de Oostenrijkse regering. Nederland 3, 12.07 uur.

BLAIR'S THOUSAND DAYS The lady and the lords. Tweede en laatste deel over Engeland onder Tony Blair. BBC 2,21.00 uur.

DRAMA VILLA ACHTERWERK Casa Poëtica 2. Gedichten gevisualiseerd voor kinderen. Daarna een masterclass voor kinderen door de vioolist Isaac Stern. Nederland 3, 10.05 uur.

MUZIEK

MISSISSIPPI: THE RIVER OF SONG Vierde en laatste aflevering van een serie over de muziekvarianten langs de oevers van de Mississippi. Nederland 3, 15.37 uur.

PRAATPROGRAMMA

DE PLANTAGE Gesprek met de architecten Jan Benthem en Mels Crouwel, onder meer bekend vanwege hun uitbreiding van het Anne Frank Huis in Amsterdam en van Schiphol. Nederland 3, 17.00 uur.

DOCUMENTAIRE

CLOSE UP: GALILEO Portret van de zestiende eeuwse sterrenkundige Galileo Galilei. Nederland 1, 18.30 uur.

TAUCHFART IN DIE VERGANGENHEIT Eerste aflevering van een driedelige serie over gezonken, historisch belangwekkende schepen. Vanavond de vloot van Napoleon. Duitsland 2, 19.30 uur.

VAN KONINKLIJKEN HUIZE Portret van de Britse koninklijke familie. RTL 4, 20.00 uur. PANORAMA Laatste deel van een tweedelige documentaire over de strijd van de Amerikaanse regering tegen drugs. België 2, 20.30 uur.

OVERLEVEN Atlantis. De mythe van de verdwenen stad van Plato en de wetenschappelijk feiten. België 2, 21.15 uur.

LOPENDE ZAKEN Een gesprek met RMS-president Tutuhatunewa die zich vanuit Den Haag inzet voor vrije Zuid-Molukken. Hij weigerde afgelopen week met de Indonesische president Wahid te ontmoeten. Verder nog een reportage over jongeren met problematische schulden. Nederland 3, 21.40 uur.

VAN DE SCHOONHEID EN DE TROOST De Amerikaanse natuurkundige Steven Weinberg signaleert dat de wetenschap de wereld steeds verder ontmythologiseert. 'De wereld heeft zijn betovering verloren', stelt hij. Programmmaker Wim Kayzer spreekt met hem als onderdeel van een 28-delige interviewserie. Nederland 3, 22.50 uur.

Meer over