VANDAAG

TROS NIEUWSSHOW Te gast is Jan Terlouw. Hij spreekt over zijn boek Eigen rechter. In Nieuwsshow Extra (11.00 uur) praat Mieke van der Weij met onderwijsdeskundigen over de invoering van het studiehuis....

TWEE VANDAAG Alan Boesak, bekend Zuid-Afrikaans strijder tegen de Apartheid, moet maandag voor de rechter verschijnen vanwege verduistering van fondsen van buitenlandse hulporganisaties. Zelf heeft hij de aantijgingen altijd ontkend. Nederland 2, 17.58 uur.

INDIEHERDENKING Ruime samenvatting van de 53ste herdenking van de bevrijding van het voormalig Nederlands-Indië. Pia Dijkstra ontvangt gasten die een speciale band met Indië hebben, onder wie acteur Gijs Scholten van Aschat en schrijver Rob Nieuwenhuijs. Nederland 2, 19.27 uur.

KUNST... OMDAT HET MOET Tot het einde van de vorige eeuw waren zangers uitsluitend 'live' te beluisteren. Geluidsdragers bestonden nog niet. Over de introductie van de Kinetoscoop en de opkomst van de grammofoonplaat gaat deel 1 van de tweedelige documentaire Zang en het bewegende beeld. Nederland 2, 00.31 uur.

Meer over